Vernieuwde interactieve wandelroute ‘Rondje Schippersdorp’

Op 27 juni is het startbord van de nieuwe wandelroute “Rondje Schippersdorp” feestelijk onthuld. “Rondje Schippersdorp” is een interactieve wandelroute waarin de geschiedenis van het dorp verweven is met het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

De vernieuwde route is een beleving die je meeneemt naar het Vreeswijk van 1913. Samen met de Vreeswijkse jongen Kees wandel je door zijn dorp en zie je wat hem bezighoudt. Tijdens de wandeling van 5 km kom je bijzondere videobeelden en verhalen tegen die het verleden doen herleven. De gehele route duurt ongeveer 1 à 2 uur, inclusief de video- en audiofragmenten.

Halverwege de route wandel je door het centrum van Vreeswijk. Rondom de Oude Sluis zijn verschillende restaurants, cafés en winkeltjes te vinden. Ideaal voor een pauze en even wat te eten of de drinken.

Feestelijke onthulling
Op 27 juni werd het startbord van de wandelroute feestelijk onthuld door Voorzitter van de Activiteitengroep Vreeswijk Koos Hofs, wethouders John van Engelen en Ellie Eggengoor en programmamanager Hollandse Waterlinies Tomasz Jaroszek (Provincie Utrecht). Wethouder Ellie Eggengoor: “Vreeswijk heeft een rijke geschiedenis. Met deze interactieve wandelroute stap je terug in de tijd en leer je onze stad op een hele andere manier kennen. Ik nodig iedereen van harte uit om deze route te ontdekken en zo meer zien te zien in Nieuwegein!”


Fotograaf: Die Jongens

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren