Vermiste Prachtrosella koppel

Van de week kwam er een verontrust telefoontje bij Amivedi Nieuwegein binnen van de eigenaar waarvan zijn twee vogels zijn vermist aan de Penningburg in de wijk Batau Noord in Nieuwegein.

“Tijdens mijn weekendje weg is er iemand in mijn tuin geweest die mijn vogelkooi heeft open gezet. Nu zijn mijn vogels weggevlogen. Het zijn bijzondere vogels, twee Prachtrosella’s, een koppeltje”, vertelt hij mij. Het gaat om het weekend van 14 maart 2014.

Prachtrosella’s zijn papegaaiachtige vogels. Ze hebben felle kleuren. Het kopje is fel rood, op de borst is het fel geel-oranje, Ze hebben lange groene staartveren omdat ze nog jong zijn. Wanneer ze ouder worden wordt dat blauw. Ze zijn ongeveer 35 centimeter groot. Aan hun pootje hebben ze een ringetje die geregistreerd staat.

“Voorheen liet ik de vleugels kort knippen zodat de vogels niet meer kunnen vliegen. Daarna heb ik dat niet meer gedaan omdat ze de kooi niet uit komen. Daar heb ik nu wel spijt van, want nu zijn ze weg”, zegt de eigenaar verdrietig. Helaas is er bij Amivedi Nieuwegein nog geen melding binnen gekomen van deze mooie vogels.

Inmiddels is één van de vogels terecht. De ander is nog steeds vermist. Als u deze vogel ziet, wilt u dan Amivedi Nieuwegein bellen? Dit kan overdag op telefoonnummer 088-0064674 of stuur een e-mail naar nieuwegein@amivedi.com.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren