Vermiste kater Tommie weer thuis

Aan de Abraham Kuyperpark in de wijk Galecop is sinds 15 april de kater Tommie vermist. Tommie is donker grijs cypers gestreept met een beetje wit onder de kin en bij het bekje zit wat lichtbruin. Hij heeft lange snorharen en is stevig maar compact van postuur. Helaas is daar geen foto van. Tommie is op 15 april naar buiten gegaan, zoals hij dat dagelijks doet, maar deze keer is hij niet meer thuis gekomen. De kans is groot dat hij ergens opgesloten zit.

Het voorjaar zit alweer duidelijk in de lucht. Dat betekent onrust bij veel dieren. Ongecastreerde katers zullen op zoek gaan naar een vriendin, en worden dan erg uithuizig. Het is daarom van belang om uw dieren te laten helpen. Het betekent niet, dat uw dier niet meer aan de wandel gaat, maar gecastreerde katers worden wat minder vechtlustig, en ook wel wat huiselijker.
Zelfs binnenkatten willen graag met mooi weer naar buiten. Zij kennen de omgeving niet en zullen snel verdwalen. Vermoedelijk komen vermiste katten vaker in een hele andere plaats, dan wij denken. Zonder chip, zal het dan niet snel lukken om het dier dan weer met de eigenaar te herenigen. Het is dus van groot belang om uw dier te laten chippen en registreren. Wanneer uw dier gevonden wordt, kan een medewerker van de dierenambulance, dierenarts of asiel de chip uitlezen met een uitlees apparaatje. Als uw dier geregistreerd is dan kan de eigenaar opgespoord worden. Het is daarom van groot belang om uw dier te laten chippen en registreren.

Heeft u Tommie zien lopen in de omgeving van Galecop, neemt u dan contact op met Amivedi Nieuwegein.
Ook als uw huisdier vermist is of als u een vreemde huisdier ziet lopen kunt u Amivedi bellen of mailen. Meer informatie kunt u terug lezen op www.amivedi.nl. Voor inlichtingen en informatie kunt u bellen naar 088-0064674. U kunt ook een mailtje sturen naar nieuwegein@amivedi.com .

Na ruim tweeënhalve week, werd ik door de eigenaar gebeld dat Tommie zelf weer thuis gekomen is. De eigenaar is dolgelukkig.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren