Verkiezingsdebat met jongste kandidaten

Ben je jong en zit je door de financiële crisis zonder werk? Ben je starter op de woningmarkt en kan je maar geen eigen, betaalbare woonruimte vinden? Studeer je en kan je door de langstudeerboete en de gekorte studiefinanciering je master niet meer afronden? En vooral, vraag je je wel eens af: wat doet de politiek hieraan? Kom dan op 4 september naar het debat ‘Wat kies jij?’ in de Oudegeinzaal van het Stadshuis van Nieuwegein aan het Stadsplein 1. De avond begint om 20.00 uur. De jongste verkiezingskandidaten van onder andere CDA, GroenLinks en PvdA zullen je dan op bovenstaande en ook andere vragen proberen antwoord te geven. De toegang voor dit evenement is gratis.

Deze avond is dé gelegenheid voor jonge, maar ook oudere Nieuwegeiners om ‘de politici van tv’ een keer in het echt te zien, ze het hemd van het lijf te vragen en het hartstochtelijk met ze eens of oneens te zijn. Nu nog een ‘zwevende kiezer?’ Tijdens ‘Wat kies jij?’ gaan de politici hun standpunt geven over verschillende onderwerpen die jou direct aangaan. Na deze avond weet je dus of en hoe zich elke partij inzet voor jongeren en misschien ook waarop je wilt stemmen. Beter dan elke online kieswijzer, toch? aldus de organisatie.

Ook aanwezig tijdens ‘Wat kies jij?’: de afdeling Utrecht van de G500, een groep jonge Nederlanders die vindt dat het tijd is om de politiek te verjongen, en de Jongerenraad Nieuwegein. Ze zullen elke ‘debatronde’ afsluiten met een beoordeling over de inhoud en kwaliteit van het gevoerde debat. Ook kun je met ze over allerlei politieke onderwerpen praten en eventueel informeren hoe je je in jouw regio kunt inzetten. Na afloop is er nog een gezellige borrel voor iedereen.

Het debat wordt geleid door René Hansen, presentator van het Politiek Cafe Nieuwegein. De organisatie is in handen van welzijnsorganisatie Movactor en bibliotheek De tweede verdieping. Ben je nog onder de 18 en mag je nog niet stemmen? Of rekent u zich met 65 echt niet meer tot de jongeren? Tijdens ‘Wat kies jij?’ is iedereen die zich voor politiek interesseert, van harte welkom. Aanmelden voor het evenement is niet nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk