Verkenners koken met Cees van Suylekom

Op donderdag 3 december waren de Verkenners van de Scouting Jan van Hoof te gast bij Maestro Culinaire Cees van Suylekom in zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. De Verkenners, jongens van 11 t/m 13 jaar, hebben iedere week op donderdagavond een bijeenkomst op fort Jutphaas. Naast sport, spel en (scouting)technieken wordt er ook tijd besteed om de basisbeginselen van koken bij te brengen. Dit begint bij veiligheid en hygiëne en ging door tot het maken van een maaltijd volgens de schijf van vijf. Deze kennis en technieken worden ook tijdens het kamp in mei gebruikt, wanneer de kinderen zelf een aantal maaltijden bereiden. Sluitstuk tijdens het kamp is een 5-gangen menu waar ieder kind (en leiding) aan mee heeft gewerkt!

Ter afronding van de kook-opkomsten was Maestro Culinaire Cees van Suylekom bereid zijn ruimte en tijd belangeloos in te zetten voor de Verkenners. In een echte horecakeuken konden de kinderen zien, proeven en vragen stellen aan Cees, zoals: wanneer moet je zout in het water doen? Het antwoord van Cees: “als het water kookt anders duurt het langer voordat het kookt en krijg je aanslag in de pan.” De kinderen hebben ook samen met Cees bitterballen gemaakt en, veel belangrijker, geproefd! Vooral het rond maken en sluiten van de bitterbal had wel wat oefening nodig. De Verkenners vonden de bijeenkomst bij het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum geweldig en hebben samen met Cees een hele leuke avond gehad.

Voor de woensdagavond (Welpen, jongens van 7 t/m 10 jaar) en donderdagavond (Verkenners, jongens van 11 t/m 13 jaar) heeft Scouting Jan van Hoof nog een aantal plaatsen vrij. Voor meer informatie kunt u terecht bij: info@janvanhoof.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren