Verdiende winst voor JSV 1 bij DVSU

Het moest gebeuren zaterdag 2 december voor het eerste tean van JSV. Winnen van DVSU. Maar, moeten winnen wil nog niet zeggen dat je hem ook al hebt gewonnen.

JSV kwam afgelopen zaterdag vol goede moed naar Lunetten in Utrecht. DVSU staat onderaan, maar toch ook weer niet heel ver van JSV uit Nieuwegein vandaan. Wel hadden ze vorige week twee rode kaarten moeten verwerken en dus stond er een 2e keeper en een andere speler in de basis.

Vanaf het begin zette JSV druk en al vrij snel volgden de eerste kansen. Helaas hadden Amin Darghal en Anass Channouf het vizier nog niet op scherp staan want ze kregen beide twee dotten van kansen. Merouan Ezzarouali zette hen keer op keer vrij voor de goal maar het gaf nog geen doelputen.

Het duurde tot de 30e minuut om te scoren. Amin krijgt de bal van de rechterflank voor en nam de bal goed op de pantoffel. 0-1, een verdiende stand. Nog geen 5 minuten later speelt Merouan zich prima vrij op rechts en gaf een mooie crossbal voor de voeten van Anass die dit keer niet kon missen. 0-2 en dat is ook meteen de ruststand.

JSV

In de kleedkamer werd benadrukt hoe belangrijk de eerste 10 minuten na de rust zijn. Voorkom de aansluitingstreffer en blijf het spel spelen dat je speelt. Die boodschap namen de spelers mee naar het veld en scoren doet DVSU dan ook niet in die 1e 10 minuten na rust. ‘Rick Testa La Muta had alleen ook even aan moeten geven dat we helemaal niet wilden dat DVSU zou scoren’ aldus de aanvoerder. Want waar JSV het naliet om die 3e goal te scoren gaat een voorzet bij DVSU over iedereen heen behalve bij Lorenzo Lissandro, en die haalt hard uit. 1-2 en zo maakte JSV het toch weer spannend voor zichzelf.

‘Gelukkig hielden de mannen dit keer stand en een gelijkspel zou ook zeker niet terecht geweest zijn. JSV domineerde en bepaalde het spel. Het moet alleen nog leren die voorsprong eens iets eerder veilig te stellen. Dat is ook beter voor de zenuwen bij de trouwe groep supporters die elke keer week komen kijken.’

Komend weekend volgt al weer de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen PVCV. Een belangrijke wedstrijd, want winst geeft een goede uitgangspositie voor na de winterstop. ‘We hopen dan ook weer massaal op jullie steun’ aldus trainer Rick Testa La Muta.