Verdachten brand De Baten aangehouden

Vier man uit Woerden en Utrecht zijn begin deze week aangehouden op verdenking van de brandstichting van wijkcentrum De Baten. Met de brand twee weken geleden wilden ze de aandacht afleiden van een snelkraak op een elektronicawinkel aan de Dorpsstraat in Vreeswijk. Daar werden een half uur na het ontstaan van de brand drie kostbare plasma TV schermen gestolen en ander apparatuur ter waarde van 50.000 euro. Een bovenregionaal rechercheteam wist ze op het spoor te komen door grondig buurt- en sporenonderzoek.

De brand heeft voor vele miljoenen euro’s schade gemaakt. Het centrum, waarin een bibliotheek, een buurthuis en een peuterspeelzaal zaten, brandde twee weken geleden helemaal uit en moet nu gesloopt worden. De daders worden verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal bedrijfsinbraken en snelkraken, vooral in het oosten van het land.

Voor burgemeester De Vos is het nog niet duidelijk of de brand in De Baten voorkomen kon worden. Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat de bende die voor de brandstichting werd gearresteerd al sinds september werd geobserveerd voor een serie snelkraken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren