Katern

Veel enthousiasme bij 48-ste Sluizenloop

Op zondag 15 september 2024 werd voor de 48ste keer de Sluizenloop gehouden. Een uniek hardloopevenement langs sluizen en door het oude centrum van Vreeswijk in Nieuwegein. ‘Hier komen passie, sportiviteit en gezelligheid samen’ aldus de organisatie.

Dit jaar was het aangename nazomer voor lopers en toeschouwers. Dat zorgde ervoor dat deelnemers zich tot het laatste moment aanmelden. Het werd een onvergetelijke dag met veel strijd en passie bij de kinder- en jeugdlopen en ook bij de lopen voor volwassenen.

Jeugdloop
De 1 km jeugloop voor jongens werd gewonnen door Levy van Ginkel met Jits Buddeke op de tweede plaats en Rayen Martens op de derde plaats. Bij de meisjes zegevierde Hailey van Mourik gevolgd door Sara Damoiseaux en Jaylin Ramaekers op twee en drie. Ook de twee kilometer afstand leverde veel strijd op, winnaar bij de jongens werd Sijmen Hassink met Lennart Hassink en Remy Teunissen op 2 en 3. Bij de meisjes stond Sara Valkenet op het hoogste schavot gevolgd door Isabel van Alderwegen en Selah de Vries.

De 5 en 10 km lopen
Na de jeugdlopen stonden de 5 en 10 km op het programma. Het parcours had start en finish op de Oude Sluis, en ging langs en over de Beatrixsluis en de Plofsluis (10km), onderweg was er een verrassend uitzicht over de Lek. Ook op deze afstanden was er genoeg strijd.

Bij de vrouwen won Jasmijn van Steenpaal gevolgd door Siem Matton en Eveline Hacquebord. Bij de mannen zegevierde William van Triest en werden Yorik Mulder en Twan Goudena twee en drie. De 10 km was een nog zwaardere beproeving met als winnaar bij de vrouwen Charlotte Maijn en op 2 en 3 Ellemiek van Ommen en Laura Zwijnenburg. Bij de mannen was de overwinning voor Pim Gouw en op het podium stonden verder Frank Vernooij (2) en Jan de Koning (3). Het is een onvergetelijk evenement geworden, vol spanning, uitdagingen en een geweldige sfeer.

Voel je nu ook de hardloopenergie door je aderen stromen, kom dan gratis proeftrainingen bij atletiekvereniging Atverni volgen! Meer informatie daarover op de website van de atletiek vereniging in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk