Katern

Vanaf september ook G-Skiën bij Skipiste Nieuwegein

Vanaf september biedt Skipiste Nieuwegein ook G-skiën, oftewel Gehandicapt Skiën, aan. In de afgelopen jaren heeft Skipiste Nieuwegein al vaker een aantal lessen voor G-skiërs aangeboden. Dit ging vaak om een korte serie van een paar lessen. Vanaf september 2024 biedt Skipiste Nieuwegein echter het hele seizoen G-skitraining aan.

Wat is G-skiën?
G-skiën biedt mensen met een verstandelijke beperking de kans om te genieten van de skisport. De skitrainingen zijn er niet alleen om te zorgen dat de sporters fysiek en mentaal ‘fitter’ worden, maar ook dat zij met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven staan en daarmee de kwaliteit van hun leven wordt bevorderd.

Trainen bij Skipiste Nieuwegein
Initiatiefnemer Paul de Jong organiseert al 12,5 jaar de G-skitrainingen. Voorheen werden deze trainingen verzorgd bij de Wolfskamer in Huizen, maar vanaf nu kunnen de skiërs ook elke zaterdag bij Skipiste Nieuwegein terecht voor hun wekelijkse G-skitraining.

De wekelijkse trainingen zijn voor zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijke beperking. Er wordt elke zaterdagmiddag getraind en de trainingen zijn voor zowel beginners als gevorderden. De skitrainingen worden op maat gegeven, waarbij er wordt gewerkt met kleine groepjes. Onder begeleiding van ervaren trainers kun je (beter) leren skiën. Zoals bij elke les van Skipiste Nieuwegein staan ook in de g-skitrainingen plezier, persoonlijke aandacht en veiligheid voorop.

Mark Snoeren, eigenaar van Skipiste Nieuwegein is blij met de komst van het G-skiën: “Wij zijn trots om G-skiën aan ons aanbod toe te voegen. We kijken ernaar uit om de G-skiërs te verwelkomen op onze piste.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk