Van kantoor naar sociale huurwoningen

Op 7 februari werd symbolisch het eerste muurtje gesloopt in het kantoorpand aan de Brinkwal 7. In het pand bouwt Jutphaas Wonen 25 kwalitatief hoogwaardige sociale huurwoningen voor jongeren. Toekomstige huurders mochten voor de start van de bouw al meepraten over de woningen. Voor de zomer zijn de woningen klaar.

“Ik wilde graag veel daglicht in mijn nieuwe huis. De woningcorporatie vroeg me al in een vroeg stadium mee te denken. En dus komen er nu extra dakkoepels in de woningen.”, zegt Melissa Mac Donald (23 jaar). Ze is toekomstig huurder van een woning in wat nu nog een kantoorgebouw is aan de Brinkwal 7. Samen met haar klankbordgroep maat Ruben de Wit (23 jaar en ook toekomstig huurder), gedeputeerde Ralph de Vries en wethouder Hans Adriani markeerde zij donderdag 7 februari de start van de transformatie van kantoorpand Brinkwal 7 in startersappartementen. Symbolisch hamerden ze het eerste muurtje omver waar voor de zomer 25 loftwoningen voor jongeren gerealiseerd zullen zijn.

Zoals veel andere jongeren waren Melissa en Ruben ook op zoek naar een betaalbare woning. Beiden al vanaf hun 19e jaar. Directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen Margaret Zeeman: “Wij waren geraakt door de bijna wanhopige zoektocht van jongeren naar een betaalbare woning. Ze hebben een baan, kunnen een huur betalen en willen gewoon het huis uit. Maar de wachttijd loopt op tot 8 jaar. Aan de andere kant staan er veel kantoren leeg in Nieuwegein. Jutphaas Wonen wil anders kijken naar de woningmarkt en we willen kantoorpanden ombouwen naar betaalbare starterswoningen. Het was soms sleuren en trekken, maar door een goede samenwerking met de provincie, gemeente en de aannemer gaan we nu echt van start. En hebben we 25 jonge woningzoekenden geholpen.” De loftwoningen kenmerken zich door een creatieve bouwmethode met flexibele indeelbaarheid, zijn betaalbaar en krijgen energielabel A+.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren