Van grijs naar groen op de Bruninghove

De Bruninghove in de wijk Galecop ligt er deze zomer prachtig bij. Steeds meer mensen weten het pleintje met de prachtige bloemen te vinden. Twee jaar geleden kwamen vier bewoners met een plan: stenen eruit, groen erin! En hoe. Met behulp van een subsidie van gemeente en wijkoverleg galecop zijn er drie grote plantvakken aangelegd en zijn de boomspiegels vergroot. Na twee groeizame jaren is het nu een groene oase geworden.

Meer Ontmoetingen
Veel buurtgenoten maken speciaal een rondje om, ouderen nemen plaats op een van de bankjes en genieten van de bloemen, kinderen verwonderen zich over de vele vlinders en de wandelgroep uit de Boog stopt er voor hun pauze. En het werkt aanstekelijk. Andere buurtgenoten zijn ook meer planten gaan onderhouden in bakken of een geveltuin. De aanvraag voor nog vier grotere boomspiegels is inmiddels binnen bij de gemeente. En het belangrijkste van alles: mensen spreken elkaar vaker en genieten van al het moois!

Samen onderhouden
En dat alles dankzij de tijd en energie die de bewoners in hun woonomgeving steken. Een uurtje hier een uurtje daar. Alleen of met elkaar. Samen lukt het ze. Er is zelfs een grasmaaier aangeschaft om het gras vaker te kunnen maaien. En met speciale apparatuur wordt het onkruid langs de randen bijgehouden. Nu rest nog een laatste wens aan de hondenbezitters: ruim de poep op! Dan blijft het lekker schoon en kunnen de kinderen lekker spelen op de veldjes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren