Uitzwaaiwedstrijd

Wales had een makkie moeten zijn. Na de wedstrijd tegen Wales bleef van Gaal nog even op de bank zitten. Hij was zelf waarschijnlijk ook nog een beetje verbouwereerd over het vertoonde spel. Hij klapte zijn aktetas open en nu weet ik wat erin zit. Een whiteboard met zwarte magneetjes. Met die magneetjes (de spelers) kun je schuiven en zo kun je eenvoudig het spelsysteem in beeld brengen en veranderen.

Speelden we tegen Ghana nog 5-3-2 (omdat Kevin geblesseerd is), nu speelden we 4-4-3 (omdat de Guzman geblesseerd is). Welk systeem moeten we in hemelsnaam spelen als Robben geblesseerd raakt of van Persie? 3-3-4?

Ik zag Johan Cruijff op de tribune zitten. Hij zat een beetje te dollen met Sjaak Swart. Ooit zei hij dat ‘het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.’

Daar kunnen we kort over zijn. Dat is dus niet gelukt. Verre van. In plaats daarvan speelden we zelf heel slecht. Raakten we zoek in ons eigen systeem. Met als voorlopig dieptepunt het ‘wat moet ik nou’ gebaar van Sneijder na een spelerswissel. Geen idee waar hij nu precies positie moest kiezen.

Vandaag reist het Nederlands elftal af naar Rio de Janeiro. Vermoedelijk hebben ze van Van Gaal allemaal een mini whiteboard meegekregen met magneetjes. Voor in het vliegtuig. Kunnen ze zelf een beetje oefenen met schuiven.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren