Uitzendsoftware is onmisbaar in de uitzendbranche

Orde en structuur met uitzendsoftware
Een uitzendbureau biedt uitkomst wanneer er door de huidige krapte op de arbeidsmarkt geen vast personeel te vinden is. Het is een enorme tijdsinvestering om op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, daar gesprekken mee te voeren en om te toetsen of ze aan de eisen van de werkgever voldoen. Dat geldt andersom ook. Werknemers hebben vandaag de dag meer te eisen, want er is toch werk zat. De rollen zijn min of meer omgedraaid. Veel mensen willen flexibiliteit en staan mede daarom ingeschreven bij uitzendorganisaties. Handig, want dan kunnen ze ervaring opdoen. Werkgevers willen meer zekerheid, zij moeten ervan op aan kunnen dat medewerkers, die ze intern opleiden, ook bij ze blijven. Als je de zaken waarneemt in een uitzendbureau denk je mee met werkgever én werknemer. Beider belangen heb je op het oog. Alles in goede banen leiden betekent dat je goede uitzendsoftware nodig hebt. Structuur aanbrengen in alle processen. Want als het bij je uitzendbureau fout loopt omdat je gegevens kwijtraakt, dan sta je oog in oog met een flinke uitdaging.

HelloFlex
Het hangt van het type uitzendbureau af of je een uitgebreid netwerk bedient of dat je juist een afgebakend en specifiek personeelsaanbod hebt. Bijvoorbeeld alleen maar zorgpersoneel. Voor een werkgever is samenwerken met een uitzendorganisatie prettig. Vacatureteksten worden opgesteld, de sollicitatiegesprekken voeren de intermediairs en het uitzendbureau verzorgt de complete loon- en personeelsadministratie. De uitzendkrachten hebben aan het uitzendbureau hun juridische werkgever. De inlener hoeft geen loon door te betalen als de uitzendkracht door ziekte uitvalt of verlof opneemt. Het uitzendbureau heeft hierdoor zoveel administratie te verwerken dat de hulp van HelloFlex hier van groot belang is. Het uitbesteden van de volledige backoffice ontlast het uitzendbureau, zodat zij zich kunnen richten op het leveren van service aan de inlener van uitzendkrachten en natuurlijk het personeel zelf. Deze mensen verwachten elke week netjes uitbetaald te worden, zonder problemen en foutvrij.

Duurzame samenwerking
Wanneer belangrijke werkprocessen uit handen zijn gegeven aan HelloFlex, is de weg vrij voor een uitzendorganisatie om zich verder te ontwikkelen. Iets waar de software van HelloFlex ook op ingesteld is. Flexibele softwarepakketten die meegroeien met de ambitie van je uitzendonderneming. Ga je voor een duurzame samenwerking tussen je bureau en een bedrijf? Of specialiseer je je meer en boor je een nieuwe niche aan met bijbehorend personeel? Voor elke ambitieus plan is er een totaaloplossing voorhanden.

FlexService
Declaraties verwerk je met FlexService volledig digitaal en jen automatiseert het verloningsproces. Je maakt met de software van HelloFlex facturen aan, betaalt kandidaten uit en verstuurt journaalbestanden. Opgebouwde reserveringen voor kandidaten betaal je in één keer uit. Alles rond loonaangifte voor premies, afdrachtverminderingen, eindheffingen en arbeidsgehandicaptenkorting regel je met de FlexService. Dit geldt ook voor de onvermijdelijke ziek- en herstelmeldingen van werknemers.

Vraag een demo aan
Voordat je je eigen uitzendsoftware samenstelt vraag je een demo aan. Zo raak je vertrouwt met de totaaloplossingen van HelloFlex en bepaal je op basis daarvan ─ vrijblijvend ─ welke pakketten er op jouw situatie van toepassing zijn. Want behalve gemotiveerd personeel wil je toch ook een positief imago uitzenden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk