Uitreiking Nieuwegeinse Literatuurprijs

133 inzendingen uit binnen- en buitenland. 20 genomineerden. En uiteindelijk twee veelbelovende woordkunstenaars als winnaars. Dat is de Nieuwegeinse Literatuurprijs 2011 in het kort samengevat. Donderdag 26 januari – de dag van de prijsuitreiking én Nationale Gedichtendag – belooft dus een spannende avond te worden. Alle liefhebbers van poëzie en proza zijn welkom bij de uitreiking in de bibliotheek (Stadsplein 1c 2e verdieping), begin 20.00. De entree is gratis.

Stichting BeeldSpraak, de organisator van de wedstrijd en uitgever van literair tijdschrift OpSpraak, maakt die avond de winnaars bekend. Op de gelukkigen wacht een trofee. Ook mogen ze hun verhaal of gedicht in OpSpraak en op de website van Stichting Beeldspraak publiceren.

De genomineerden zullen die avond (een gedeelte van) hun inzending voordragen aan het publiek. Een literaire lezing die u zeker niet wilt missen. “Ervan uitgaande dat dit een wedstrijd voor amateurs is, was ik verrast door de pareltjes die er tussen zaten”, aldus Anne Terwisscha, bibliothecaris en lid van de poëziejury. Naast de pareltjes van verhalen en gedichten is er ook muziek: singer/songwriter Bjorn van Rozen luistert de avond op met zijn melancholische, Nederlandstalige nummers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren