Twintig jaar sneltram Utrecht

De Sneltram Utrecht – Nieuwegein – IJsselstein bestaat 20 jaar en dat viert Connexxion. Op zaterdag 20 september is er een Open Dag in Nieuwegein om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de sneltram. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, krijgen een gratis kaartje voor de terugreis.

Tijdens de Open Dag op 20 september van 12.00 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen achter de schermen van de sneltram. Er rijden de hele middag pendelbussen voor het vervoer van de bezoekers naar het terrein van Connexxion aan de Remiseweg in Nieuwegein. Er zijn rondleidingen door de werkplaats en de Centrale Verkeersleiding, er zijn diverse historische voertuigen en er is een mini-spoorbaan. Er is ook een speciaal kinderprogramma met een busspel en een anti-vandalisme spel. Ook maken enkele kinderen kans om een echte bus te beschilderen.

In 1983, precies honderd jaar nadat de stoomtram Utrecht-Jutphaas-Vreeswijk in gebruik was genomen, werd de sneltramlijn Utrecht-Nieuwegein-Zuid (met een aftakking naar Nieuwegein-Doorslag) geopend. Twee jaar later werd de lijn verlengd van Nieuwegein-Doorslag naar IJsselstein-Achterveld, en in 2001 werd de verlenging tot IJsselstein Zenderpark afgerond.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren