Tweede editie Open Tuinenndag tijdens ‘Heerlijk Nieuwegein’

De tweede editie van de Tuinendag komt er aan. Na een regenachtige maar gezellig editie vorig jaar is de ‘Heerlijk Nieuwegein‘ weer terug. Maar liefst 7 tuinen zullen toegankelijk zijn en jij mag komen kijken. Er valt van alles te zien, te proeven en te beleven! Neem een kijkje achter de schermen bij deze bijzondere plekken.

Alle tuinen zijn stuk voor stuk parels en vervullen een belangrijke rol voor de buurt, allemaal op hun eigen manier. Het zijn plekken waar je een praatje kunt maken met je buurtgenoten, leren over (moes)tuinieren of in overleg zelfs kunt proeven. Ook zullen de wethouder en Groentje een bezoek brengen aan een aantal van de tuinen.

Tijdens de Open Tuinendag kun je van alles te beleven. Er is natuurlijk oogst om te proeven en er worden leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je zelf kruidenboter maken, heksensoep of een smaakwater. Op een aantal tuinen is er muziek. Samen Duurzaam Nieuwegein is bij Bouwspeeltuin Bouwgein aanwezig met een lekkere brandnetelsoep en advies voor je eigen tuin. Elke tuin heeft zelf een leuk programma samengesteld.

Daarnaast lopen er op een aantal tuinen ook bijzondere projecten. Zo is de tuin van Bouwspeeltuin Bouwgein ingericht met eetbare planten waarvan kinderen kunnen proeven. Op deze manier leren ze al spelenderwijs waar hun eten eigenlijk vandaan komt. Bij de moestuin in de Kokkebogaard en bij Cirkeltje Rond is er speciale aandacht voor mensen met dementie. Door mensen te laten proeven van de oogst die wordt gekweekt komen de herinneringen van vroeger weer naar boven.

Bij de Fortwachter wordt gestart met een moestuin met als doel recreatieve activering. Op deze plek is er extra ondersteuning voor mensen die graag mee willen doen, maar daar een beetje hulp bij nodig hebben. Tijdens de Open Tuinendag kun je hier meer informatie over krijgen.

Foto: Marius Puhl van Fotoclub De Ontspanner

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren