Tramremise mag ietsie duurder van de Provincie

De nieuwe tramremise in Nieuwegein mag van de provincie een miljoen euro meer gaan kosten dan eerst gepland. De provincie heeft het zogenoemde plafondbedrag van de aanbesteding voor het gebouw voor de stalling en onderhoud van trams van 29 miljoen euro naar 30 miljoen euro opgetrokken na overleg met marktpartijen. Wij hebben u eerder hierover bericht.

Het plafondbedrag is een indicatie van wat de bouw van de remise maximaal mag kosten. “Maar wij hopen natuurlijk dat het minder wordt,” aldus een woordvoerder van de provincie. De verhoging van het plafondbedrag past volgens de woordvoerder binnen het budget dat voor de bouw van de remise is opgesteld.

Aannemers mogen nu een bod uitbrengen voor hoeveel zij denken de remise te kunnen bouwen, met de voorwaarden die de gemeente daaraan stelt. De gemeente zal uit die aanbiedingen het beste bod kiezen in juni. Daarna volgt nog een bezwaarprocedure maar een maand later moet de eerste schop de grond in gaan en volgend jaar rond deze tijd zou de remise af moeten zijn.

Op de plek van de huidige tramremise in Nieuwegein komt een vernieuwde en veel grotere remise te staan. Het gebouw moet vanwege de extra rijtuigen van de Uithoflijn worden uitgebreid. De Uithoflijn gaat in 2018 rijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk