Tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rookvrije zones

Samen met vervoerder U-OV is de provincie Utrecht gestart met het rookvrij maken van de tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Bij alle tramhaltes hangen posters van de Rookvrije Generatie, waarop staat aangegeven dat roken hier niet gewenst is.

De vernieuwing van de regionale tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein is voor de provincie aanleiding om zich in te spannen voor een schone en gezonde lucht in het openbaar vervoer. Begin 2020 zijn bij de ingebruikname van tramlijn 22 in Utrecht Science Park twee haltes als proef rookvrij gemaakt op verzoek van de nabijgelegen ziekenhuizen. Besloten is daar een vervolg aan te geven en alle tramhaltes op lijn 22 in Utrecht, evenals de overige tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein tot rookvrije zone te benoemen.

Acties in Utrechts openbaar vervoer
Deze maatregel sluit aan bij diverse recente acties in het Utrechts openbaar vervoer. Zo is Utrecht CS rookvrij gemaakt en is in samenwerking met vervoerder Syntus Utrecht in december 2020 met ingang van de nieuwe dienstregeling de Rookvrije Generatie geïntroduceerd bij alle bushaltes in Amersfoort evenals bij het ziekenhuis, het dierenpark en op het Stadhuisplein. De gemeente Utrecht haakt hierop aan door met ingang van 8 maart in Utrecht Science Park de groenstroken, bushaltes en de openbare wegen als rookvrije zone aan te merken. De gemeente heeft ook de bushaltes bij Utrecht CS aan Jaarbeurszijde rookvrij verklaard.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds in samenwerking met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

One thought on “Tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rookvrije zones

  1. willem

    Goed initiatief, rookvrije haltes.
    Maaaaaaaar: Kinderen komen overal en “Uitsluitend zien doet roken”.
    Daarom pleit ik voor een algeheel rookverbod in het openbaar met zolang nog nodig aparte rookplekken buiten het zicht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk