Trambestuurders ontmoeten elkaar bij reünie in museum Warsenhoeck

Afgelopen zondag 22 september was een bijzondere dag in museum Warsenhoeck in Nieuwegein. Niet omdat het zulk mooi zomerweer was, maar omdat meer dan dertig oud-trambestuurders, chauffeurs van bussen van de Twee Provinciën, West-Nederland en hun rechtsopvolgers en personeelsleden van de remise in Nieuwegein naar het museum in Park Oudegein waren gekomen voor een reünie.

De expositie 40 Jaar Sneltram in museum Warsenhoeck was volgens de samenstellers van de expositie een prachtige gelegenheid om alle Nieuwegeiners die buschauffeur, trambestuurder, monteur of administrateur zijn geweest bij elkaar te laten komen om herinneringen op te halen en oude verhalen uit te wisselen. Verhalen die horen bij de voorwerpen die in de vitrines staan en die extra informatie geven aan de films en foto’s die in de expositie te zien zijn. Een aantal van die verhalen werd gisteren ook verteld voor de videocamera’s van de Historische Kring, zodat ze als ‘verhalen-van-vroeger’ kunnen worden bewaard. Met enkele van deze ervaringsdeskundigen is een afspraak gemaakt dat op een later en rustiger tijdstip te gaan doen.

Ook hadden sommigen van de oud-trambestuurders uit hun eigen verzameling brochures en foto’s meegenomen om aan de expositie toe te laten voegen. Dat zal in de komende weken ongetwijfeld gaan gebeuren. Onder de voorwerpen was zelfs een fles rode wijn uit het kerstpakket van West-Nederland uit 1988.

Alle bezoekers van de reünie waren opgetogen over het initiatief en over het aanbod elkaar in deze omgeving weer te zien en te spreken. Aan het eind van de middag, toen al een paar mensen naar huis waren, vroeg één van de trambestuurders om een groepsfoto te maken van iedereen die er op dat moment nog was.

Op de foto: Eén van de jongste bezoekers van zondag in volle concentratie voor het schaalmodel van de ‘Weense Tram.’

Voor wie de expositie 40 Jaar Sneltram nog wil bezoeken, dat kan tot 5 januari volgend jaar. Museum Warsenhoeck is bereikbaar via de omleidingsroutes die te zien zijn op de website van het museum: www.museumwarsenhoeck.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren