Tonijn in sesam met mie en paddestoelen

Voor 2 personen nodig:
2 tonijnsteaks
400 gram oesterzwammen
1 rode peper
200 gram sesam
1 bosuitje
olie
zout
1 glas water
zwarte peper
100 ml zoute soja
100 ml zoete soja
sap van 2 limoenen
150 gram mie
2 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook

De tonijn kruiden met de zwarte peper en inwrijven met limoensap van 1 limoen, een beetje olie en zeezout.
In een pan zonder olie de sesamzaadjes roosteren.
Daarmee de tonijn aan beide kanten bedekken.

De oesterzwammen in niet te kleine stukjes snijden.In weinig olie met de knoflook en fijngehakte gember aanbakken en de beide soja sauzen en het water daarbij,ongeveer 8 minuten smoren.
Daarbij het sap van de andere limoen.

De mie bereiden volgens aanwijzingen op verpakking, iets korter dan vermeld.
Het fijngehakte bosuitje op het laatst bij de oesterzwammen en de mie erdoor scheppen.

In een grillpan met weinig olie de tonijn in 3 minuten om en om bakken.Rosé is de tonijn het lekkerst.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk