Tomatentapenade

Onder het motto “minder is meer” vandaag een heeeeeel kort receptje. Weinig woorden, maar heel veel smaak. Ontstaan doordat mijn potje Tomatentapenade bedorven was en ik toch echt tapenade nodig had voor een recept. Heb je meer nodig, gewoon twee keer (of meer keer) de ingrediënten nemen. Nodig voor een klein potje vol (ca. 130 g):
7 zongedroogde tomaten (op olie, in potje)
2 eetlepels olie (uit het potje v.d. tomaten)
12 olijven
1 grote teen knoflook
½ eetlepel azijn
1 afgestreken theelepel zout
½ theelepel suiker
klein blikje tomatenpuree
versgemalen peper Extra: staafmixer

Doe alle ingrediënten in een hoge smalle kom en pureer ze met de staafmixer.
Schep de tapenade in een schoon potje of afsluitbaar koelkastdoosje.
In de koelkast nog enige tijd houdbaar, maar pas op voor beschimmelen.

Deze tapenade is heerlijk met een stukje Turks brood of een plakje stokbrood.
Ook lekker met een stukje kaas, rauwkost of bij een borrelhapje of door warme pasta. Vegetarisch bijgerecht
Tijd ca. 10 minuten
Bron: het potje Tapenade van de C1000 Tip
Om spetteren te voorkomen tijdens het mixen, een stukje huishoudfolie over de kom spannen. Maak een klein gat in het midden en steek daar de staafmixer door. Weetje
Tapenade, van oorsprong een Provençaals product, is eigenlijk een dikke koude saus op basis van olijfolie en kappertjes. Er bestaan veel varianten op het oorspronkelijke recept waarin ingrediënten zoals bijvoorbeeld olijven, ansjovis, noten, mosterd en kruiden worden gebruikt. Pesto en Tapenade worden vaak met elkaar verward. Pesto echter is een saus op basis van basilicum. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren