Toeristisch Overstappunt bij Down Under gerealiseerd

Laat je op mooie routes in de omgeving van de Laagravense Plassen verrassen door forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Of kuier tussen de fruitbomen, langs akkers en kasteel Heemstede, de historische buitenplaats met zijn fraai aangelegde tuinen. Je vindt deze en nog veel meer mooie fiets- en wandelroutes op een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) tegenover recreatielocatie Down Under in recreatiegebied Laagravense Plassen.

Naast het grote parkeerterrein tegenover Down Under is het nieuwe TOP gerealiseerd. Op deze plek staat nu een zuil met informatie over fiets- en wandelroutes en leuke bezoeklocaties in de omgeving. Een mooi startpunt om de omgeving te verkennen. Naast het parkeren van de auto en het opdoen van inspiratie voor een fiets- of wandeltocht bij het TOP, is het mogelijk om bij Down Under de elektrische auto op te laden en een hapje of drankje te nuttigen. Recreatiegebied Laagravense Plassen ligt aan de zuidkant van de stad Utrecht, op de grens van de gemeenten Nieuwegein en Houten.

Mooie plekken
Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit te fietsen of te wandelen. TOP Laagravense Plassen is te herkennen aan een zuil met informatie en beschreven fiets- en wandelroutes die recreanten de mooiste plekken van de regio laten zien. In de directe omgeving liggen diverse forten en andere objecten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar ook Kasteel Heemstede en de gezellige centra van Nieuwegein, Houten en Utrecht liggen op fiets- of wandelafstand van dit TOP.

Samenwerking
TOP Laagravense Plassen is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Routebureau Utrecht, Down Under en de gemeenten Nieuwegein, Houten en Utrecht.

Routenetwerk in de provincie Utrecht
TOP Laagravense Plassen maakt deel uit van een provinciebreed fiets- en wandelnetwerk voor recreanten. In de Kromme Rijnstreek is een nieuw wandelnetwerk van ruim 500 km bijna gereed. De routenetwerken bestaan uit knooppunten, die met elkaar zijn verbonden; een beproefd systeem dat in het hele land wordt gebruikt. De knooppunten zijn met palen en markeringsbordjes aangegeven en op informatiepanelen en TOP’s staat een kaart van de omgeving. Zowel de fiets- als wandelroutenetwerken zijn te raadplegen via een digitale routeplanner.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk