Toen & Nu: ‘Hoek Roskamweide met de Karnweide in Batau Noord’

Deze week in de rubriek Toen & Nu een foto van woningen in aanbouw in de wijk Batau Noord. Jos Bruinsma stuurde onze rerdactie de foto die hij zelf wel ‘grappig’ vond, althans zo kopte hij in met het toegezonden e-mailtje.

De foto is gemaakt in 1986, om precies te zijn op 22 juli 1986, aldus Jos. Wij zijn nog preciezer, want het was dinsdag 22 juli 1986! Een warme, vrijwel geheel bewolkte dag met een gemiddelde temperatuur van 15.3 C. Eigenlijk precies zoals het was Toen onze fotograaf Jordi Jupijn de foto van Nu maakte voor de rubriek Toen & Nu.

Jos Bruinsma, die Nu op de Schaapweide in Batau Noord woont, over de foto van Toen: ‘Mijn kinderen aan de wandel met hun nichtje. Dat meisje in de kinderwagen is mijn dochter en zij is getrouwd met de jongen die in dat tweede huis op de Roskamweide kwam te wonen. Op de achtergrond de Toen LOM-school ‘De Linie’. Mijn zoontje met step zat daarop toen hij 14 jaar was.’

Nou Jos, inderdaad grappig en zo herkenbaar. Lekker spelen in een wijk in aanbouw, of kijken hou je woning vordert tijdens de bouw. Leuk om de foto te delen met onze lezers.

Heeft u een oude foto met een verhaal? E-mail hem gerust aan ons, wij kijken dan hoe het Nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren