Niet een direct voor de hand liggende combinatie, vis met pruimen, maar in deze schotel komen beiden goed tot hun recht, met name omdat er verder weinig andere ingrediënten worden toegevoegd. Voor 2 personen
200 a 250 gr Tilapiafilet, (verpakking met een zakje viskruiden van Super de Boer)
1 ui
8 à 10 pruimen
1 eetlepel mosterd
mespunt sambal
eper en zout
Becel Multi voor koken, bakken en braden
klein plakje roomboter Extra: koekenpan met dikke bodem, bijpassend deksel Pel de ui en snij deze in ringen.
Was de pruimen, ontpit ze en snij ze in reepjes.
Verhit een flinke scheut Becel Multi in de koekenpan.
Draai de kookpit naar ca. ¾ en leg de vis in de pan.
Bak de vis snel aan beide zijden bruin.
Voeg de ui toe en bak deze lichtbruin.
Dan de pruimen in de pan doen en zacht meebakken.
Ondertussen de vis met een brede spatel voorzichtig los houden van de bodem.
Mosterd, sambal, het zakje viskruiden en een kopje heet water toevoegen en voorzichtig rond de vis door de ui en de pruimen mengen.
De kookpit op ½ zetten, wat van het ui-pruimenmengsel op de vis scheppen en een deksel op de pan leggen.
De vis 5 tot 7 minuten zacht laten stoven.
Dan proeven en eventueel wat zout en peper toevoegen.
De vis overdoen in een verwarmde ovale schaal, het pruimenmengsel eromheen scheppen en de roomboter op de vis leggen.
Erg lekker met verse worteltjes en doperwtjes en gebakken of gekookte aardappelen.
Zin in een glaasje wijn erbij? Kies voor een droge, fruitige rosé of wijn. Hoofdgerecht met vis voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 5 minuten
Bereidingstijd ca. 20 minuten Tip
In plaats van Tilapiafilet kun je ook een andere stevige visfilet nemen. Denk dan aan Victoriabaarsfilet of Kabeljauwfilet. Weetje
Vis is zeer gezond. Het bevat onverzadigde vetten (vetzuren) die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Die speciale vetzuren zitten in alle soorten vis, maar vooral in vette vis, zoals zalm, haring, makreel en tonijn. Daarnaast bevat vis de vitamines A, B en D en ook mineralen, waaronder jodium. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton