Tot en met 23 mei a.s. serveren meer dan 100 restaurants door heel Nederland speciale menu’s met duurzaam gevangen vis. Omdat wij hier bij PEN.nl natuurlijk erg achter het gebruik van verantwoorde vis staan vind je deze week in de Pen-kookrubriek ook een visrecept.
De (Nederlandse) Tilapiafilet wordt hier begeleidt door een roergebakken spinazie, want die is nu weer volop vers verkrijgbaar. Voor 2 personen
2 Tilapiafilets, diepvries (van Nederlandse kweek)
1 eetlepel viskruiden
½ rode paprika in reepjes
Becel vloeibaar voor bakken en braden ½ rode paprika in reepjes
2 bosuitjes in schuine stukjes
300 gram verse spinazie, gewassen en uitgelekt
versgemalen peper
grof zeezout
sap van ½ sinaasappel of scheutje sinaasappellikeur Extra: platte schaal; aluminiumfolie Ontdooi de filets in de magnetron en giet het vrijgekomen vocht goed af.
Dep de filets eventueel droog met keukenpapier.
Strooi de viskruiden rijkelijk over de vis.
Verhit een flinke scheut Becel in een koekenpan met dikke bodem.
Bak de vis aan beide zijden snel goudbruin, draai de kookpit op half.
Voeg de paprikareepjes toe en laat nog ca. 5 min nabakken.
Leg de vis met de paprika voorzichtig in een platte schaal.
Hou zoveel mogelijk bakvet achter in de pan.
Dek de vis goed af met aluminiumfolie. Verhit het bakvet in de pan opnieuw en voeg de overige reepjes paprika en de bosuitjes toe.
Even omscheppen.
Voeg de spinazie toe en laat deze onder voortdurend omscheppen snel slinken.
Maak op smaak met peper en zout en het sinaasappelsap of de sinaasappellikeur.
Schep de spinazie rond de vis, of serveer de groente apart.
Snel serveren met bijvoorbeeld aardappelballetjes uit de oven. Hoofdgerecht (vis)
Tijd ca. 25 minuten
Bron: eigen recept Tip
Voeg wat (verse, geknipte) Dille toe aan de spinazie en de vis. Dille komt de smaak van beiden ten goede. Weetje
Kijk voor verantwoorde vissoorten, schelp- of schaaldieren op http://www.weekvandezee.nl/Goedvismenu voor een restaurant bij jou in de buurt. Voor als je zelf vis gaat kopen, via http://www.goedevis.nl/ kun je de nieuwste VISwijzer downloaden van Stichting de Noordzee, Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton (Eerdere recepten vind je in het archief , het pannetje, hiernaast).