Thomas Heijerman rijdt goede klassering in Omloop van de Veluwe.

Afgelopen zaterdagochtend (22 april) om 10.00 uur ging in Apeldoorn de nieuwelingen klimklassieker “De Omloop van de Veluwe” van start met 125 renners. W.V Het Stadion kwam in deze 85 km lange en zware koers met Thomas Heijerman, Hessel Wassenaar en Herbert van Plateringen.aan de start.

In deze koers waren een aantal lastige beklimmingen opgenomen zoals o.a. de “Emma pyramide”, de “Keyenberg”, “Zijpenberg” en de “Tafelberg” in de omgeving van Rheden. Na ongeveer 33 km tijdens de eerste beklimming van de “Emma pyramide” kwamen de 3 Stadionrenners in de kop van een groep van ongeveer 50 renners door. Zij hadden inmiddels al een flinke voorsprong genomen op de overige renners. Op de terugweg naar Apeldoorn bleef de kopgroep bij elkaar. Door de hoge snelheid liepen de achtervolgende renners een tijdsachterstand op van meer dan 3 minuten, waardoor zij de koers moesten verlaten.

Ongeveer 3 km voor de eindstreep, tijdens de laatste plaatselijke ronde van 4 km, stapte Hessel uit de koers. Hij was leeg. Thomas wist zich tijdens massasprint goed voorin te handhaven en zelfs nog een paar plaatsen naar voren te schuiven. Hij finishte op een hele mooie 5e plaats. Herbert eindigde op de 47e plaats.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren