Thijs Swinkels uit Nieuwegein uitverkoren om mee te doen met het Regio Songfestival 2024

De 21-jarige Thijs Swinkels uit Nieuwegein neemt op zaterdag 9 november aanstaande deel aan de finale van het Regio Songfestival in Maastricht. Met zijn nummer Wanneer zie ik je weer? vertegenwoordigt hij de provincie Utrecht.

De jury, bestaande uit zangeres Pearl Jozefzoon, presentatrice Conny Kraaijeveld van RTV Utrecht, muziekkenner Mattijs Franken en de Utrechtse finalist van 2023 Melanie Ryan, selecteerde Thijs uit 25 inzendingen. Zijn “swingende, energieke nummer en opvallende stem” maakten indruk, aldus de jury.

“Thijs sprong eruit. Zijn sterke performance en vrolijke nummer maakten het voor ons een duidelijke keuze en bezorgden een lach op onze gezicht,” zegt juryvoorzitter Pearl Jozefzoon.

Op 14 jarige leeftijd, was Thijs Swinkels deelnemer bij The Voice Kids in Nederland. Sindsdien heeft Thijs opgetreden als zanger en pianist bij Het Scheepvaartmuseum, op luxe boten en in verschillende 5 sterren hotels/restaurants in Amsterdam. Verleden jaar trad hij nog op op de 50-plus beurs in Utrecht en hadden we Thijs in het ‘Portret van de Week.’

Toen hij 10 jaar oud was kreeg hij zijn eerste pianolessen. Aanvankelijk speelde hij enkel klassiek repertoire van componisten als Mozart en Schubert. Later begon hij zich te interesseren voor andere muziekstijlen zoals Jazz en Boogiewoogie met pianisten Elton John, Jerry Lee Lewis en Liberace als grote voorbeelden.

Swingpop
Wanneer zie ik je weer? is een vrolijk, Nederlandstalig swingpop-nummer dat Thijs recentelijk samen met Mark Pepping en Tony Neef schreef. De Nieuwegeinse artiest liet zich daarbij inspireren door crooners, een specifieke manier van zingen. “Ik ben enorm van fan zangers zoals Frank Sinatra, Michael Bublé en Elvis”, vertelt Thijs. “Ik wilde een lied met een knipoog naar die stijl, maar dan met een frisse, jonge sound in het Nederlands.”

Het Regio Songfestival is een initiatief van dertien regionale omroepen. Elke provincie wordt vertegenwoordigd door een artiest, die niet alleen door het publiek maar ook door een vakjury beoordeeld wordt. De finale begint om 20.30 uur en is live te volgen via AVROTROS op NPO Extra. Met de deelname aan deze muziekwedstrijd hoopt Thijs de jury en het publiek te betoveren en de felbegeerde award te winnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren