Themabijeenkomst Openbaar Groen in Galecop

Op woensdagavond 1 november aanstaande is er weer een themabijeenkomst over het openbaar groenbeheer in de wijk Galecop. Theo Kleijer van de gemeente Nieuwegein en Coen Heezen van aannemer De Heer Land & Water geven dan een toelichting op de werkzaamheden die in de komende maanden op de planning staan. Waaronder de omvorming van plantvakken in de wijk, het snoeien in de wijken en het overige beheer.

Heeft u vragen of wensen? Kom dan naar deze bijeenkomst in buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark 183. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden graag bij Fransje van Beek, zij is de wijkcoördinator. Het e-mailadres is: f.vanbeek@nieuwegein.nl.

Eerdere activiteit
Begin deze maand was er een tuinactie in de Theo Thijssenhove. Bewoners waren uitgenodigd hun tuin te vergroenen met ondersteuning van gemeente en woningcorporatie Portaal. Drie huishoudens gingen in op deze uitnodiging en zijn aan de slag gegaan. Velen handen maken licht werk en na een ochtendje werken lag het er allemaal mooi groen bij.

Tijdens de informatiemiddag konden kinderen meedoen aan Natuurbingo. Op deze manier ontdekten zij dat groene tuinen meer leven bevat dan versteende tuinen. Door samen met bewoners te werken aan een groene buurt, bevorderen we de biodiversiteit, een klimaatbestendig leefomgeving en de sociale samenhang.

Wil je ook aan de slag in jouw omgeving en je hebt behoefte aan ondersteuning? Meld je dan ook aan bij de wijkcoördinator Fransje van Beek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk