Terugblik op raadsvergadering van 24 september met voortzetting op 28 september

De raadsvergadering startte met het vragenhalfuurtje waarin de raad aandacht vroeg voor ramkraken en de mogelijkheden de kans daarop te verkleinen. Daarnaast werd er gesproken over de scouting op fort Vreeswijk. Na enkele vragen over de ingekomen brieven zijn de raadsvoorstellen besproken.

Cultuurvisie en Woonvisie
Het eerste raadsvoorstel ging over het vaststellen van de Cultuurvisie. De raadsleden hadden veel vragen over de cultuurmakelaar. Een amendement om geen cultuurmakelaar aan te stellen is verworpen en de beleidsnota cultuur-nota is ongewijzigd vastgesteld. Ook de Woonvisie is ongewijzigd vastgesteld, waarbij wel een motie is aangenomen over een tijdelijke huisvestingsvoorziening . Ook de gewijzigde motie over de regionale aanpak tekort sociale huurwoningen is aangenomen. Om 23.00 uur werd de vergadering geschorst tot maandag 28 september 2015.

Hamerstukken
Alle raadsvoorstellen die als hamer-stukken op de agenda stonden zijn maandag vastgesteld. De raad heeft nog wel gesproken over een amende-ment om aan de toetreding van de gemeente Utrechtse Heuvelrug tot de Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht de voorwaarde te verbinden dat niet een gemeente een gekwalificeerde meerderheid van stemmen kan hebben over het totaal van alle overige deelnemers, maar dit amendement is verworpen. Ook werd een amendement om nog niet in stemmen met het voorontwerp-bestemmingsplan Hofweide maar eerst een informatieavond voor de wijk te organiseren, verworpen.

Regionale samenwerking U10
De raad heeft lang gesproken over het voorstel inzake regionale samenwerking in de U10. De belangrijkste vraag hierbij was hoe de raad grip kan hou-den op de besluitvorming en de kosten. Een amendement om eerst een begroting te ontvangen voordat tot besluitvorming wordt overgegaan werd verworpen evenals een amende-ment om leden van de raad aanwezig te laten zijn bij de bestuurstafels en werkgroepen. Een amendement om aan het ondertekenen van het bestuursconvenant de voorwaarde te verbinden dat in 2016 de bijdrage per inwoner niet verder stijgt, is aangenomen. Het amendement om de werkprogramma’s en begroting van de U10 voor te leggen aan de raad, het jaarlijkse verslag over de voortgang te delen met de raad en een eigen evaluatie te organiseren met SMART geformuleerde kpi’s werd met een krappe meerderheid verworpen. Het college zegde wel toe de U10 te evalueren en de financiële verantwoording mee te nemen in de reguliere P&C-cyclus. Het geamendeerde voorstel is vervolgens aangenomen.

Moties sale & lease back en schoolbegeleiding
Ten slotte zijn nog twee moties ‘vreemd aan de orde van de dag’ be-sproken. De motie om het college op te dragen voor het Stadshuis (P4), theater De Kom (P6) en de parkeergarages P4, P5 en P6 te komen tot een sale & leaseback constructie, werd verworpen. De motie om het college te verzoeken in de nieuwe subsidieregels voor wat betreft schoolbegeleiding als criteria de kwaliteit van het onderwijs te hanteren en bij de uitvoering van het besluit verdeelregels productsubsidies 2015 hier reeds redelijkerwijs rekening mee te houden, werd aangenomen door de raad.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren