Terugblik op de raadsvergadering van 26 januari 2017

De gemeenteraad vergaderde op 26 januari 2017. Er zijn vragen gesteld over de communicatie rondom het grondstoffeninzamelingsplan dat de raad in december heeft vastgesteld. Daarna is Lieke Brouwer benoemd tot lid van de commissie Samenleving namens de fractie van GroenLinks.

De raad heeft de Winkelvisie Nieuwegein gewijzigd vastgesteld. Via een amendement is ook de historisch ontstane situatie van de solitaire Nettorama opgenomen in de winkelcentra.

Een motie om bij het aanpassen van het standplaatsenbeleid ook de ervaringen van de gemeente Enschede mee te nemen, werd ingetrokken na de toezegging van de wethouder dat hij ook deze optie zal onderzoeken evenals andere voorbeelden uit het land.

De raad heeft besloten volledige nieuwbouw mogelijk te maken op de Cimbaalsingel 1. Via een amendement is besloten om nu niet vast te leggen dat het perceel ook een woonfunctie krijgt. Ook de uitbreiding met 25% van het gebruiksoppervlak is niet vastgelegd. Ten slotte is toegevoegd dat de locatie van de gebouwen(bouwvlak) nog na-der wordt bepaald in goed overleg met de omwonenden.

Hamerstukken
Vervolgens heeft de raad alle hamerstukken en C-stukken vastgesteld: 2e begrotingswijziging primitieve begroting 2016 RUD, 2e wijziging programmabegroting 2016 Veiligheidsregio Utrecht, benoeming Stichting MooiSticht als welstandscommissie, verhoging gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering, opheffen gedeeltelijke geheimhouding brief archeologische vindplaats Het Klooster, ontwerp Kadernota 2018 RUD Utrecht, vaststelling van de systeemkeuzes bestemmingsplannen 2.0 Vreeswijk en Batau, verkenning Omgevingswet en plan van aanpak fase 1, Kadernota 2018 Veiligheidsregio Utrecht, Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening, benoeming twee raadsrapporteurs per gemeenschappelijke regeling.

Tot slot
Ten slotte heeft de raad besloten over een aantal moties die zijn ingediend. In de eerste aangenomen motie verzoekt de raad het college om een plan van aanpak voor Rijnhuizen te faciliteren voor duurzame ontwikkelingen in dat gebied.

Daarna werd een motie verworpen om een rechterlijke uitspraak inzake BING-onderzoek te agenderen. In vervolg daarop werd een motie van wantrouwen tegen de burgemeester verworpen. Alleen de indiener steunde deze motie. De overige raadsleden stemden tegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk