Tentoonstelling ‘Slechtzienden- en blindenlijn’

Vanaf 6 april a.s. staat de tentoonstelling ´Slechtzienden- en Blindenlijn´ opgesteld in het St. Antonius Ziekenhuis. Deze tentoonstelling heeft tot doel meer mensen te informeren over wat de Slechtzienden- en Blindenlijn (SB-lijn) kan betekenen voor mensen met een visuele handicap. De SB-lijn is een service van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang.

De tentoonstelling zal na april ook in andere ziekenhuizen in Nederland te zien zijn. Door de tentoonstelling op deze locaties te plaatsen, bereikt de SB-lijn mensen die recentelijk te horen hebben gekregen dat ze een oogaandoening hebben. Juist deze mensen hebben veel vragen en emoties.
Bij het ontwerp van de tentoonstelling is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Dit is ondermeer terug te vinden in de keuze voor contrastrijke kleuren en de auditieve ondersteuning van het beeldmateriaal. De tentoonstelling is van 6 t/m 27 april te bezichtigen in wachthal Zuid, op de begane grond van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren