Te hard rijden op Voorhavendijk aangepakt

Om het te hard rijden en foutparkeren op de Voorhavendijk aan te pakken, laat de gemeente vanaf maandag 19 september (week 38) maatregelen uitvoeren. Het pakket aan maatregelen bestaat uit het aanleggen van een verkeersdrempel bij de sluis ter hoogte van Frederiksoord, het plaatsen van anti-parkeerpaaltjes langs de Voorhavendijk en de aanleg van vier officiële parkeerplaatsen langs de Voorhavendijk. De werkzaamheden duren een week. Tijdens de werkzaamheden is de Voorhavendijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. Alleen bestemmingsverkeer naar Frederiksoord kan er blijven komen.

De gemeente en het wijkplatform Vreeswijk kregen geregeld klachten van omwonenden over het te hard rijden over de Voorhavendijk. Ook het foutparkeren langs de Voorhavendijk (op plaatsen waar het verboden is om te parkeren) werd ervaren als hinderlijk en verkeersonveilig. Het plan van aanpak is vervolgens met het wijkplatform Vreeswijk besproken. Deze heeft het ook voorlegd aan de winkeliersvereniging en Promotie Vreeswijk.

Het plan is te starten met het plaatsen van de anti-parkeerpaaltjes aan beide zijden van de Voorhavendijk ter hoogte van de Lekstraat richting het 50 kilometer bord. Vervolgens worden de verkeersdrempel en de vier officiële parkeervakken ter hoogte van het Frederiksoord aan de Voorhavendijk aangelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren