Tagliatelle met gepofte knoflook en varkensfilet

Nodig voor 2 personen
140 gram pasta (in dit geval tagliatelle)
250 gram kleine tomaatjes
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 puntpaprika
verse kruiden als thijm, rozemarijn, basilicum, salie
blikje gepelde tomaatblokjes
1 dl rode wijn.
2 varkensfiletlapjes
2 eetlepels pittige mosterd
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruidenmix
aluminiumfolie
olijfolie
peper en zout

Vandaag een heel smaakvol pastagerecht, met dit als voorbereiding:

De knoflookteentjes met scheutje olijfolie husselen en inpakken in aluminiumfolie en 30 minuten op 180 graden poffen in de voorverwarmde oven, deze hebben we zo nodig bij opbakken van de tagliatelle.

Pasta al dente koken en met koud water afspoelen.

In een pan, in scheut olijfolie de gesneden sjalotten, puntpaprika en tomaatjes kort bakken en op lager vuur stoven.

Gepelde tomaten er in en de rode wijn met peper en zout naar smaak, inmiddels de verse kruiden behalve de basilicum fijngehakt erbij doen.
Lekker inkoken, tot sausdikte.

Gepofte knoflook in hete pan met beetje olijfolie kort bakken, pasta daarbij, even minuutje smoren, verse basilicum erbij en wat zware peper.

De filetlapjes met peper en zout kruiden, en insmeren met de mosterd en daarna inwrijven met de gedroogde Italiaanse kruidenmix en op matig vuur een minuut of 5 per kant bakken.

Pasta op een mooi bord stapelen, de saus eroverheen en het filetlapje erbovenop serveren, alles garneren met vers geplukte basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren