Tafeltennistalent Anisa motiveert kinderen basisschool De Toonladder

Het 12 jarige tafeltennistalent Anisa Awwad van Tafeltennis Vereniging Nieuwegein (TTVN) heeft aan 112 kinderen uit vijf klassen uit de groepen 6, 7 en 8 een presentatie gegeven over tafeltennis en topsport op haar voormalige basisschool de Toonladder in Galecop. Dit heeft ze gedaan vanuit het project ‘Missie 1 voor 100’ van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Daarnaast mochten de kinderen in de klas met een batje en balletje aan de slag. Vervolgens heeft Anisa in de pauzes met de kinderen buiten op het schoolplein ‘rond de tafel’ gespeeld en waren ze welkom bij haar op de club voor een vervolg.

Anisa heeft in iedere klas een korte presentatie gegeven over wat topsport voor haar betekent en verteld over tafeltennis met ter illustratie een clip van Zappsport. De kinderen vonden het leuk in hun klas kennis te maken met tafeltennis, te horen dat bewegen belangrijk voor ze is en dat voeding een belangrijke rol speelt bij sport. De kinderen bestookten Anisa tijdens haar presentatie met veel vragen en waren onder de indruk van hoeveel uren Anisa per week aan sport besteedt. Ook wilden ze weten hoeveel bekers zij al had gewonnen.

In de klas gingen ze ieder op hun eigen manier aan de slag met de opdracht om het balletje zolang mogelijk hoog te houden. De een sloeg tegen het plafond, terwijl de ander zo precies mogelijk was.  Buiten kwamen vooral de meiden meedoen, hoewel tafeltennis vooral door jongens wordt beoefend, keken zij op tegen een sportieve Anisa die iedereen uitdaagde om op een leuke manier haar sport te ontdekken. Meerdere kinderen zijn naar TTVN gekomen voor een proefles van Anisa samen met de trainer. Anisa heeft, als 12-jarige topsporter in wording, geleerd een clinic te geven, de maatschappelijke waarde van sport en bewegen uit te dragen en deed aan ledenwerving voor TTVN.

Anisa zit sinds dit jaar op de Topsporttalentschool in Utrecht, hierdoor krijgt ze de ruimte om zich vol op haar passie te richten. Ze is op zoek naar sponsoren en heeft een campagne lopen bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Ze wil graag dit jaar grote stappen maken, door onder andere privéles te volgen, veel toernooien te spelen en naar trainingskampen te gaan.

Anisa Awwad

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren