Mevr. Annemarie Roos-de Bruijn uit Nieuwegein is al 45 jaar actief voor de medemens! Al die jaren is zij als vrijwilliger verbonden aan de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN). Daarom werd ze afgelopen zaterdag verrast met een mooie bos bloemen en een lekkere taart. Eerder kreeg zij al de Anna van Rijnpenning.
Annemarie heeft in haar ‘vrijwilligersloopbaan’ bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein ‘van alles en nog wat gedaan’ aldus de organisatie. In haar jonge jaren deed ze voornamelijk huishoudelijk werk, klusjes en boodschappen voor mensen. Toen dat vanwege haar gevorderde leeftijd te zwaar werd heeft ze nog een poos begeleid vervoer gedaan en nu ze zelf gebonden is aan een scootmobiel, verzorgt Annemarie nog altijd verjaardagskaarten voor de vrijwilligers. ‘Zo blijft onze oudste vrijwilliger (88 jaar) actief en van betekenis voor de medemens. En daar zijn wij uiteraard hartstikke trots op!’ aldus de AHN.
Foto: Mevr. Annemarie Roos-de Bruijn met haar bloemen en de heerlijke taart
Over de Algemene Hulpdienst Nieuwegein
De Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van Nieuwegeinse inwoners, die zonder hulp in een kwetsbare positie komen of blijven. Wij doen dat door het aanbieden, versterken en zichtbaar maken van eenvoudige en informele oplossingen van, voor en door Nieuwegeinse inwoners. Wij richten ons hierbij vooral op zieken, ouderen en eenzame in hun functioneren beperkte medeburgers.
De hulp die de AHN biedt is te onderscheiden in Praktische hulp, Sociale ondersteuning, en Ontspanning en ontmoeting. Onze vrijwilligers staan voor u klaar als hulp van familie, vrienden of bekenden niet voldoende is of als professionele instellingen geen hulp kunnen bieden.
Mensen vinden het vaak belangrijk dat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en de regie op hun eigen leven kunnen behouden. Daarom brengen wij, naast ons eigen hulpaanbod, ook handige informatie en mogelijke oplossingen van anderen onder de aandacht. Zo kunnen mensen zelf kiezen, zelf bepalen en participeren binnen de mogelijkheden die er zijn.
Wij maken geen onderscheid naar geloofsovertuiging, politieke voorkeur, levensopvatting of maatschappelijke overtuiging. Bij de beoordeling van de hulpvraag beschouwen wij iedereen als gelijk.