SV Parkhout wint thuis met 3-0 van vv De Alblas

Op de mooie herfstdag ontving sv Parkhout afgelopen zaterdag vv De Alblas uit Alblasserdam. De gasten keken hun ogen uit op het mooie sportpark in Parkhout. In de bestuurskamer vlogen de complimenten over de tafel.

Coach Kevin Reinhard kon deze middag opnieuw niet beschikken over centrale verdediger Tom de Klein welke nog te veel hinder ondervond van zijn eerder opgelopen spierschuring. Zijn positie werd ook zaterdag weer meer dan voortreffelijk ingevuld door Jeroen Scholman. Timo Meerding zat wel weer bij de wedstrijd selectie en zou later in de tweede helft minuten maken. Op de tribune en rond het mooie hoofdveld voor de kantine kregen de talrijke bezoekers de eerste 20 min een vol op de aanval spelend Parkhout te zien.

SV Parkhout

Gerard van Vliet: ‘De bezoekers uit Alblasserdam leken wel verlamd van de entourage op ons sportpark, direct na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Amicar Mejia uit Breda. Het was vanaf dat moment eenrichtingverkeer, met Jardell Adamsom in een hoofdrol en na 20 min stond de thuisploeg dankzij Jesse Schuin en Robin Jansen, al met 2-0 voor. De enige kritische kanttekening welke over de eerste helft valt te maken is dat ondanks de geweldige inzet er na die 2-0 er een lichte terugval kwam.’

‘De bezoekers werden niet meer de duimschroeven aangedraaid en kregen daardoor wat meer speelruimten. Het gaf het gevoel dat De Alblas toch dacht dat er nog wat te halen viel bij de koploper in 2F. De aanval van de bezoekers was matig in de afronding van de kansjes welke zij geboden kregen van de Parkhout defensie.’

De tweede helft
De tweede helft begon de thuisploeg opnieuw ijzersterk en kon Jesse Schuin, zij het met heel veel doorzettingsvermogen binnen het uur de 3-0 laten aantekenen. De persoon achter de knoppen van het scorebord telde in eerste instantie dit doelpunt dubbel, maar herstelde dit even later. Vanaf dat moment lieten de bezoekers met name door de in de rust ingebrachte 20 jarige Ryen Albers, zien wel degelijk te kunnen voetballen. ‘De Parkhout verdediging had het moeilijk en het was aan keeper Mitchell van Oort te danken dat de 0 op het scorebord bleef staan. Een schot van afstand tikte hij bekwaam over de doellat en even later bleef hij de baas in een tweetal een op een situaties met Cedric Tokromo (20) en Netanja de Haan (10). De eindstand kwam niet meer in gevaar en met een positief doelsaldo van plus 10 staat sv Parkhout, mede door het verlies van Achilles ’29, nu alleen bovenaan in 2F.’

Volgende week uit tegen GJS
Volgende week gaat het team van Kevin Reinhard op bezoek bij GJS in Dalem (Gorinchem). Na een matige start lijkt deze ploeg zich nu te hebben hersteld na de 4-1 winst op Wilhelmina. Het lijkt op voorhand weer een interessante ontmoeting te worden aan de boorden van de Merwede. De aanvang is om 15.00 uur.