SV Parkhout speelt uit gelijk tegen SVW uit Gorinchem: 2 – 2

Voorafgaande aan deze wedstrijd is een ding voor beide ploegen duidelijk, niet verliezen is vandaag het devies. De voetballers van SV Parkhout uit Nieuwegein konden met een nagenoeg compleet fitte selectie afreizen naar Gorinchem waar SVW op het programma stond. Alleen Rowdy Vreeden ontbrak vanwege een blessure. Daardoor stond Liam van Ommen in het centrum, rechts naast aanvoerder Ryan Verkerk.

Na de aftrap van Timo Meerding was er al heel snel balverlies en had het na een handvol seconden zomaar 1-0 voor de thuisploeg kunnen zijn. De aanvaller van SVW miste echter de scherpte en schoot alsnog ruim naast. De waarschuwing was duidelijk!

In die eerste helft liet SVW zien dat ze bij vlagen het spel van SV Parkhout konden ontregelen en in de omschakeling gevaarlijk in de zestien meter van de ploeg uit Nieuwegein konden komen. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet.

‘SV Parkhout herstelde zich van het eerste kwartier maar het was niet de dag dat iedereen’, naar de mening van onze verslaggever ter plekke, Gerard van Vliet, de scherpte had van de voorgaande wedstrijden. Veel rommelige duels waar in eerste instantie het voordeel aan Parkhout zijde was, werden alsnog verloren of strandden in schoonheid. Maar na ongeveer een half uur was er toch een positieve opleving. De tot dan nagenoeg onzichtbare Jardell Adamson schatte een diepe bal van Ryan Verkerk, welke achter de verdediging van SVW terecht kwam perfect in. Nadat hij keeper Remco van Liere had omspeelt had hij een vrije doortocht naar het doel. Echter de paal stond deze keer echt in de weg. Op miraculeuze wijze caramboleerde de bal van de paal naar zijn voeten om vervolgens in het zijnet te belanden. En zo kon het gebeuren dat de thuisploeg in de omschakeling op voorsprong kwamen door Abdurahman Ahmed Kalifa. Een domper voor de ploeg van coach Kevin Reinhard. SV Parkhout kon deze tussenstand tot aan de rust vasthouden.

Van Vliet: ‘In de tweede helft kwam Vincent Griffioen in de ploeg voor Nordin Chentouf. Zijn optreden duurde slechts drie minuten. In een duel op de rand van de zestien voor het doel van SVW raakte hij ernstig geblesseerd aan de knie. Sem van Zwieten kwam hem vervangen. In de rust had de coach van SVW oud Geinoord keeper Remco van Liere vervangen voor Lex Kramers. Hij moest in de 58e minuut capituleren voor een prachtige kopbal van Timo Meerding. Dat Timo zo fraai kon scoren was zeker ook de verdienste van Sem van Zwieten. Uitgeweken naar de linkerflank kon hij niet anders dan met buitenkantje rechts voorgeven. Een geniale ingeving van Sem welke door Timo op waarde werd geschat. Het was alsof SV Parkhout vleugels kreeg en opeens wel vlotte combinaties op het enigszins hobbelige kunstgrasveld konden uitvoeren. Want zeven minuten later was het Casper van Baggen welke de 1-2 liet aantekenen, na een perfecte vrije trap van Luc Jansen. Een dreun voor de thuisploeg welke even daarvoor ontsnapte aan een rode kaart.’

Casper Baggen kopt uit een vrije trap van Luc Jansen sv Parkhout op voorsprong in de 65e min

‘Timo Meerding startte op eigen helft een van zijn befaamde rushes en soleerde tussen verschillende verdedigers door. Maar na een tiental meters werd hij op grove wijze van achteren tot staan gebracht. Scheidsrechter Rick van Rijnsbergen had voor deze tackle van achteren slechts geel over. SVW ging opportunistisch voetballen en zette de verdediging van SV Parkhout behoorlijk onder druk. Van opbouw was bij de bezoekers geen sprake meer en ballen werden lukraak weggeschoten. Door de langdurige blessurebehandeling van Vincent Griffioen kwam er terecht veel extra tijd bij. En zoals vaker deze competitie jaargang viel in de 95e minuut de gelijkmaker welke opnieuw op naam kwam van Kalifa. Sv Parkhout moest genoegen nemen met een punt waar 3 punten binnen handbereik waren.’

‘Niet verliezen begon ik dit verslag mee en dat was voor beide ploegen ook de doelstelling. Gezien het totale spelbeeld misschien ook wel de juiste verhouding, maar SV Parkhout stapte toch met een lichte kater in de bus naar Nieuwegein.’

Zaterdag 13 april aanstaande komt Roda Boys op bezoek, na het verlies van Theole bij Achilles op dit moment koploper in 2G. Een scenario als in de vorige thuiswedstrijd tegen toenmalig koploper Theole, daar teken ik voor! De aanvang is om 14.30 uur op Super Saterday.