sv Parkhout speelt gelijk in en tegen Oudewater

Afgelopen zaterdag wel de laatste bekerwedstrijd gespeeld voordat volgende week zaterdag de competitie van start gaat. Ook voor sv Parkhout dat moest aanvangen tegen Oudewater.

Gerard van Vliet, die voor onze redactie de wedstrijden van sv Parkhout volgt, vraagt zich af of de jongens van het eerste team uit Nieuwegein klaar is voor de competitie. Mede gezien de uitslag afgelopen zaterdag en de strijdlust en tactische uitvoering, ook in de wedstrijd tegen s.v. Montfoort ’19 vorige week, was hij gematigd optimistisch.

Van Vliet: ‘Ik zie toch elke wedstrijd een groeiend zelf vertrouwen bij de spelers, ondanks wisselingen in de opstelling vanwege blessures. Vandaag opnieuw een andere samenstelling in de achterhoede t.o.v. vorige week vanwege het uitvallen van David Jackson.’

Trainer Kevin Reinhard koos er zaterdag voor om in de verdediging met de volgende opstelling te starten:

• Doel Mitchell van Oort, van links naar rechts Luck Jansen Venneboer, midden Ryan Verkerk, Rodey de Vreden en rechts Jeroen Scholman
  • Op het middenveld een ruit met aan de zijkanten Niels van Oort en Robin Janssen en op het middenveld wisselend Jaey Daalhuisen en Timo Meerding als verdedigende of aanvallende middenvelder.
  • Twee spitsen Vincent Griffioen en Casper Baggem

‘Dat de nul werd gehouden en dat was op zich al een winstpunt maar ook opzienbarend. De focus van de aanval van Oudewater stond in de eerste minuut al niet scherp en dat herhaalde zich in de loop van de wedstrijd regelmatig. De bezoekers uit Nieuwegein overleefden het overrompelende begin van de thuisploeg en kreeg na dik 25 min wat meer controle over de wedstrijd. Maar ook bij de bezoekers ontbrak het aan scherpte in de afronding. Casper Baggem kreeg uit een prima voorzet van Rody Vrede een uitgelezen kans om te scoren. In vrijstaande positie trof zijn inzet slechts de lat. De ruststand van 0-0 was wel een juiste afspiegeling hoewel de thuisploeg wat meer mogelijkheden had laten liggen.’

‘De 2e helft alweer een verdedigende omzetting Luc Jansen kreeg rust en alleskunner Jeroen Scholman nam zijn plaats op links in. Joran Ummels kwam in het centrum waardoor Rody Vrede op rechts ging spelen. Ook in tactisch opzicht ging s.v. Parkhout anders spelen. De linies kort tegen elkaar op eigen helft, loerend op de counter met twee spitsen. De duels werden wat steviger en de goed leidende scheidsrechter Frank Groenen moest aan beide kanten dat corrigeren met gele kaarten.’

‘Na ruim een uur moest Vincent Griffioen geblesseerd het veld verlaten waarvoor Rick Mulder werd ingebracht. Het combinatiespel vanaf het middenveld begon in toen even goed te lopen maar in de eindfase ontbrak het Rick en Casper aan scherpte om doeltreffend af te ronden. FC Oudewater toonde ook in de 2e helft aan dit manco nog niet onder controle te hebben en zodoende eindigde deze wedstrijd in 0-0.’

Volgende week zaterdag de eerste competitiewedstrijd uit tegen Tricht. Op sportpark Crayenstein start de wedstrijd om 14:30 uur. Er is weinig dat bekend is uit het verleden, alleen dat ook Tricht de poule in de beker niet heeft overleefd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren