SV Geinoord faalt in saneren bedrijfsvoering

Sportvereniging Geinoord heeft een betalingsachterstand met betrekking tot de betaling van de huur van de sportaccommodatie Parkhout. De club voldoet al sinds een jaar of tien niet aan haar verplichtingen als het gaat om de betaling van de huurpenningen aan de gemeente. De openstaande schuld is het afgelopen jaar opgelopen en bedraagt thans afgerond € 120.000.

In het verleden zijn zowel ambtelijk als bestuurlijk diverse pogingen ondernomen om de club te bewegen aan haar verplichtingen te voldoen. Zo is er met de clubleiding diverse keren een terugbetalingsregeling getroffen. Gemaakte afspraken en overeengekomen terugbetalingsregelingen worden niet of onvoldoende nagekomen waardoor de betalingsachterstand weer is toegenomen.

In het afgelopen voorjaar is tijdens een bestuurlijk overleg de situatie opnieuw uitgebreid met de clubleiding besproken. Er is de afspraak gemaakt dat de club met een saneringsvoorstel komt dat uitzicht biedt op de oplossing van de financiële problematiek. In de stukken die we hebben ontvangen, de begroting 2011-2012, is nauwelijks ruimte gecreëerd om de betalingsachterstand op een redelijke termijn in te lopen.

De gemeente Nieuwegein, zo laat zij in een brief aan de gemeenteraad vandaag weten, is van mening dat niet voldoende gedaan is om een oplossing te vinden voor de betalingsachterstand. Ook vindt zij het opmerkelijk dat de begroting 2011-2012 van de club wel ruimte biedt voor een op veel onderdelen ongewijzigde bedrijfsvoering.

Begin december staat er een vervolggesprek gepland tussen de gemeente en Geinoord. Het college stelt dan aan de vereniging voor om een door de gemeente aan te wijzen accountant, een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren om een goed inzicht te krijgen in de financiën van de club om zo de juiste keuzes te kunnen maken met betrekking tot de te nemen vervolgstappen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren