Katern

Suppen, kanoën en zeilen bij Optimist on Tour bij Museumwerf Vreeswijk

Van 26 t/m 28 september is het rondom Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113  een vrolijke drukte. Het museum en haar historische haven zijn dan het decor van ‘Optimist on Tour’. Hebben de kids altijd al eens willen suppen, kanoën of zeilen? Dan hebben zij nu de kans!! Bij Optimist on Tour kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis terecht. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs maken ze kennis met het varen met een supboard, kano of een zeilboot en leren ze verder alles over water.

Optimist on Tour

Donderdag 26 en vrijdag 27 september, tussen 15:00 tot 18:00 uur en zaterdag 28 september van 9:30 tot 17:30 uur kunnen kinderen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een uur lang gratis meedoen met Optimist on Tour. Na een korte theorieles op de kant mogen ze – met een zwemvest van de organisatie – zelf het water op. Het enige dat zij nodig hebben is een zwemdiploma A en de toestemming van hun ouders/verzorgers.

Geen diploma A?
Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom en kunnen zich uitleven in het Waterlaboratorium op de kant. Daar worden ze omgetoverd tot echte professor en kunnen ze proefjes doen met water. Daarnaast is er voor kinderen op zaterdag nog veel meer te doen op het terrein van de Museumwerf.

Aanmelden
Inschrijven voor deelname aan Optimist on Tour kan op deze website. Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook maar dan is deelname niet helemaal gegarandeerd.

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz en trekt door het hele land. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor watersport. Museumwerfdirecteur Jack Grondel is blij met de komst van Optimist on Tour.

Grondel: “Het is fijn om als binnenvaartmuseum ruimte te kunnen bieden aan dit fantastische initiatief. Varen is iets waarvan je je hele leven plezier kunt hebben. Daar moet je jong mee beginnen. De kennismaking van de kinderen met de watersport draagt ook bij aan het behoud van historische schepen, ons maritieme erfgoed waar we zuinig op moeten zijn. De liefde van de huidige eigenaren begon vaak ook doordat zij als kind fijn met bootjes konden klooien. Wat wil je als kind nog meer?”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk