Succesvolle Nationale Sportweek in Nieuwegein met meer dan 4000 actieve deelnemers

De Nationale Sportweek 2024 zit erop en het was wederom een geslaagde week! Van 21 tot en met 28 september werd er op 23 locaties in Nieuwegein volop bewogen, met meer dan 4000 deelnemers. Dankzij de inzet van buurtsportcoaches van SportID, lokale sportclubs, diverse partners en jongeren, kregen inwoners van alle leeftijden de kans om op een laagdrempelige manier verschillende sport- en beweegactiviteiten te ontdekken.

Feestelijke opening
De feestelijke opening vond plaats op Cityplaza, waar de verenigingsmarkt voor een gezellige sfeer zorgde. De kuil zat de hele dag vol publiek dat genoot van optredens van dansscholen zoals BeatZ DanceStudio, Gerda Kagie, de Dansfabriek en stadstheater en kunstencentrum DE KOM.

Foto’s: Arend Bloemink

Een van de hoogtepunten van de week was de Esports activiteit die dit jaar voor het eerst te beleven was bij de Esports Area waar zo’n 231 kinderen kennis hebben gemaakt met Real Life Fornite, VR en de GYMwall. Reacties van kinderen waren: “Ik had nooit gedacht dat gamen zo leuk was” en “Dit was de vetste ‘gym’ les ooit!”

Ook ouderen werden tijdens de Beweegbus 55+ verrast door een VR-ervaring: “Ongelofelijk wat ze tegenwoordig allemaal kunnen maken!” en “Wat een ontzettend leuke ervaring, dit ga ik aan mijn kleinkinderen vertellen!”

Gratis proeflessen
Naast het programma van SportID konden inwoners deelnemen aan gratis proeflessen bij 21 verschillende sport- en beweegaanbieders in Nieuwegein. Het brede aanbod, van teamsporten en danslessen tot mindfulness en yoga, zorgde ervoor dat er voor iedereen iets passends te vinden was. In totaal werden 279 lessen gevolgd, waarbij vooral pilates en dans bijzonder populair waren.

“Het is geweldig om te zien hoe enthousiast onze inwoners meededen aan de activiteiten deze week,” aldus sportcoördinator Cees van Rootselaar. “We hopen dat we mensen hebben geïnspireerd om structureel meer te gaan bewegen!”

Ook volgend jaar weer een Nationale Sportweek
Volgend jaar staat de Nationale Sportweek opnieuw op de planning van 19 t/m 28 september 2025, ede organisatie kijkt ernaar uit om met nieuwe energie weer een topweek neer te zetten. Wil je een vervolg geven aan de sportieve activiteiten? Bezoek dan de website van Sport en Bewegen Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren