Succesvol weekend voor Aquarijn tijdens NK B schoonspringen

In het weekend van 27 en 28 juni werden de Nationale B Kampioenschappen (NK B) schoonspringen gehouden in Alphen aan den Rijn en Den Haag. De NK B is bedoeld voor springers die (nog) niet voldaan hebben aan de eis voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen (NK A).Op zaterdag was er in Alphen aan den Rijn Aquarijns succes voor de pas 9-jarige Ismaëlle Derksen en de 10-jarige Alicia Geurts. In de D-categorie (kinderen geboren in 1998 en later) veroverde Ismaëlle (geboren in 2000) zeer verrassend de gouden medaille op de 1 meterplank. Met haar 9 jaar was ze een van de jongste deelnemers aan het NK B. Alicia Geurts veroverde in dezelfde categorie een mooie derde plaats en dus een bronzen medaille. Hester van Eijden en Susanne Klooster wisten in deze categorie respectievelijk beslag te leggen op de vijfde en dertiende plaats van de in totaal 17 deelnemers.Later op de dag kwamen nog drie Aquarijners in actie in de C-groep (12 en 13 jarigen) op de 1 meterplank, Ximena van Keulen, AnneMaayaa Meijs en Kirsten Veltman werden respectievelijk negende, tiende en twaalfde.Zondag werden de laatste onderdelen gesprongen in zwembad de Waterhor in Den Haag. De D-meisjes die zaterdag goed gepresteerd hadden, herhaalden dat zondag op de 3 meterplank. Voor Alicia Geurts was er een welverdiende tweede plaats, Ismaëlle Derksen eindigde vlak daarachter en veroverde de bronzen medaille in de categorie D-meisjes.Bij de C-meisjes werd Daphne Scheffer op de 1 meterplank derde. Linda Taal wist helaas het podium niet te halen, zij eindigde vierde in de A-categorie bij de meisjes. Bij de jongens wist Steven Bos in de C-groep op de 3 meterplank de zilveren medaille te veroveren en Thijs Brinkhof legde in de B-groep beslag op de gouden medaille op de 1 meterplank.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren