Succesvol Literair Weekend in Warsenhoeck

In Museum Warsenhoeck vond zaterdag 14 juli de laatste van drie bijeenkomsten plaats in het kader van het Literair Weekend Nieuwegein. De deelnemers lieten zich onder leiding van Renée Blom van Tekstbureau Blom inspireren door de collectie van het museum — cultuurhistorisch erfgoed en amateurkunst —tot het schrijven van prachtige verhalen. Van handtastelijke boeren tot bepleisterde klinkers en van dansende blonde krullen tot tenen in de Lek.

Huub van Baal, initiatiefnemer voor deze activiteit en vicevoorzitter van de Historische Kring Nieuwegein (HKN), is zeer tevreden. “Ik heb zelf meegedaan, terwijl ik eigenlijk niets met schrijven heb. Het is voor mij enorm verrassend om te ervaren hoe je je kunt laten inspireren door de dingen in Museum Warsenhoeck en door de andere deelnemers.” Ook Renée Blom kijkt terug op drie geslaagde ochtenden. “Het was een bijzonder leuke groep en de verhalen en korte fragmentjes die door de deelnemers aan de hand van uitdagende opdrachten zijn geschreven hebben me telkens weer verrast door de humor, de beeldende manier van schrijven en de zichtbare energie die zij er aan hebben besteed. Wat mij betreft is het Literair Weekend Nieuwegein zeker voor herhaling vatbaar.”

De laatste ochtend was Piet Daalhuizen, kenner van de Nieuwegeinse geschiedenis en actief vrijwilliger bij de werkgroep Publicaties van de HKN in Museum Warsenhoeck, te gast. Hij vertelde over zijn ervaringen met het schrijven van historische verhalen, bronnen die je daarbij kunt gebruiken en deelde menige historische anekdote met de deelnemers aan deze bijzondere activiteit. Alle verhalen die door de deelnemers zijn geschreven, worden gebundeld en zijn vanaf begin september na te lezen in Museum Warsenhoeck.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk