Stoofvlees Marrokaanse stijl met gegrilde boeren groenten

Voor ons komt de vakantie langzaamaan in zicht, dus een maand van te voren om en om de dag koolydraten vrij gegeten en gekookt, o.a. dit gerecht, heerlijk, pikant, Marrokaans met veel groenten !

800 gram doorregen runderlappen gekocht en in stukken van ongeveer 2 cm gesneden.
Gekruid met vers gemalen zwarte peper, ras el hanout, ongeveer 3 eetlepels ,daarbij 2 eetlepels bloem en een klein beetje olie en husselen.

Verder nodig:
2 grote winterpenen
5 pruimtomaten gehalveerd
3 puntpaprika’s
2 rode Spaanse pepers
3 grote uien
2 laurierbladjes
2 crushed jeneverbessen
3 teentjes knoflook geplet
olijfolie
klontje roomboter
200 ml rundvlees bouillon

In een hapjespan een scheut olie en boter verhitten en daarin de runderlappen dichtschroeien, daarna uit de pan en opzij zetten.

In dezelfde pan de bouillon tot kookpunt brengen, de jeneverbessen, knoflook ,uien , Spaase pepers en laurier erbij en het vlees terug in de pan, vlees moet net onder de bouillon verdwijnen.
Dit ongeveer 2 1/2 uur stoven op en laag vuur.

Ondertussen groenten schoonmaken en grof snijden, had zelf winterpeen, paprika, uien, prei en knoflook.

De wortel grof snijden heel even blancheren en apart houden, de rest van de groenten grof , wassen en grillen in grillpan of ovenschaal in de oven. De laatste 5 minuten de wortel erbij.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk