Stoofpeertjes-mousse

Stoofperen genoeg op het moment. Maar wil je ze ook wel eens anders eten dan op de geijkte manier (gestoofd met een kaneelstokje, suiker, scheutje bessensap of wijn en eten uit een schaaltje met wat kookvocht)? Probeer dit recept dan eens. Weinig werk, veel effect. En mooi gegarneerd is het een bijzondere afsluiting van een feestelijk etentje. Voor 4 personen:
8 halve gestoofde peren, koud
kaneelpoeder
ca. 400 ml roomijs
3 eetlepels (peren)likeur (naar keuze !!!)
4 kaneelbeschuitjes
slagroom (naar keuze) Extra: foodprocessor of staafmixer; 4 ijscoupes Haal het ijs een half uurtje voor gebruik uit de vriezer.
Pureer de stoofperen in een ruime kom.
Voeg een mespunt kaneel, het ijs en eventueel de likeur toe en meng alles met de foodprocessor of staafmixer snel door elkaar.
Doe de mousse over in een ijsbakje en zet dit in de vriezer.
Schep ieder half uur de mousse goed om zodat het gelijkmatig gemengd is.
Let op!! Het mag geen ijs worden, maar blijft dik vloeibaar.
Na ca. 1 ½ uur de mousse uit de diepvries halen en in de coupes scheppen.
Garneer met een kaneelbeschuitje, eventueel een toef slagroom en een vleugje kaneelpoeder. Nagerecht
Tijd ca. 10 minuten bereiden + ca. 1 ½ uur wachten
Bron: www.iensrecepten.nl Variatie: Leg een in plakjes gesneden stoofpeertje en een bolletje ijs op een bordje en schep de mousse erbij en gedeeltelijk óver het ijs. Garneer met een gesuikerde wafel of een kletskop, een vleugje kaneelpoeder en eventueel slagroom. Wat geschaafde amandelen erover kan ook nog.
Zeer feestelijk !!Tip
Geen tijd om zelf de peren te schillen en stoven? Er zijn stoofperen in blik of in de koeling in de supermarkt te koop.
Met het ijs kun je, naar smaak, variëren. In plaats van het roomijs kun je half vanille- en half aardbeienijs nemen. Kaneelijs is ook een optie. Weetje
De zo kenmerkende harde korreltjes in het vruchtvlees van stoofperen zijn steencellen ofwel sklereïden. Het zijn verdikte en verhoute cellen die als functie hebben het vruchtvlees stevigheid te geven. Het Griekse woord sklêros betekent hard. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren