Stokbroodpyramide

Stokbrood, op deze manier bereidt, ziet er feestelijk uit en smaakt erg lekker. Een hartstikke leuk gerecht om op Oudejaarsavond te serveren tussen de oliebollen en de appelflappen door. Nodig:
1 pak afbakstokbroden (per 2 verpakt)
1 pakje plakjes kaas (jong of jong-belegen)
1 potje Bruchetta (o.a. Xenos)
Olie om in te vetten Extra: lage, ronde ovenschaal Vet de ovenschaal in met olie (gaat handig met een propje keukenpapier).
Schakel de bovengrill van de oven in.
Snij de stokbroden in niet te dikke, niet te dunne plakjes.
Bedek de bodem van de schaal met een laag broodplakjes in een cirkel.
Bedek het brood ruim met kaas, scheur daarvoor de plakjes kaas in stukken die op het brood passen.
Bestrooi met wat Bruchetta.
Schik de tweede laag brood op de eerste laag in een cirkel, zorg dat deze laag kleiner is in diameter dan de eerste.
Bedek weer met kaas en Bruchetta.
Ga zo door tot het laatste laagje brood met kaas, dat uit één plakje bestaat.
Schuif de schaal op een rooster op de onderste richel van de oven.
Laat de kaas smelten en goudbruin worden in ca. 7 minuten.
Hou het even in de gaten i.v.m. verbranden !!!
Warm serveren. Tip
Wanneer je een andere kaassoort gebruikt, bijvoorbeeld geitenkaas, mosterdkaas of kruidenkaas, krijg je een stokbroodpyramide die weer totaal anders smaakt. Weetje
Bruchetta is een mengsel van gedroogde en gemalen groenten en kruiden. Het bevat bijvoorbeeld tomaten, uien, knoflook, oregano, peterselie en zout. Er zijn verschillende soorten Bruchetta. Gebruik de soort die je zelf het lekkerst vindt. Je kunt ook gedroogde bieslook of paprikapoeder gebruiken over de kaas in dit gerecht. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren