Stichting Poldermolen Nieuwegein zoekt meedenkers

Stichting Poldermolen Nieuwegein is op zoek naar mensen die willen meedenken en doen over de aanleg van ‘De kleine Oudegeinse polder.’ Een polderspeeltuin waarin de jeugd zelf kan ervaren hoe het werkt, de polder onder water zetten en weer droogmalen met een scheprad en een kleine sluis bedienen.

Molens zijn natuurlijk geen speelgoed, maar het is voor iedereen, zeker voor de jeugd, belangrijk om te weten hoe het systeem van molen, dijken gemalen en polders werkt. Poldermolens zijn tenslotte al eeuwenlang het systeem van de manier waarop Nederland omgaat met zijn strijd tegen het water. Het is ons erfgoed, dankzij de molens en dijken houden we droge voeten.

Meedoen vraagt gemiddeld een paar uur per week. Je kunt denken aan helpen bij de aanleg van de speeltuin of meedenken in de technische groep. Maken van lesbrieven/instructies, samen met het onderwijs.

‘Polderbazen’, een polderbaas gidst de kinderen door de molenspeeltuin. Digitaal vastleggen van de verschillende programma’s. Redactie en/of illustratie van lesbrieven en folders. Er is veel werk te doen. Meer info over bovenstaande vind je op de website van de Stichting Poldermolen Nieuwegein.

Zin om mee te doen? Meer informatie: info@poldermolen.com  of lenysmit64@gmail.com. Bellen kan natuurlijk ook: 06 20416168.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk