Stichting Hartslag Nieuwegein en Het Vrijwilligershuis starten met reanimatiecursus

Nadat het nieuwe bestuur van de Stichting Hartslag Nieuwegein, met Ruud Cuhfus, George Toren, onder leiding van Wim Verhaak per 1 januari 2024 was opgestart, is er in korte tijd behoorlijk wat werk verzet. Zo heeft de Stichting Hartslag Nieuwegein in de ontmoetingsruimte van het seniorencomplex Van Baarenhoven aan de Vuurscheschans een onderkomen gevonden waar de cursussen kunnen plaatsvinden.

Met subsidie van de Gemeente Nieuwegein konden o.a. nieuwe 12 AED’s (Philips HS1) worden aangeschaft en geplaatst op locaties in Nieuwegein met de bedoeling zo een gebiedsdekkend bereik te realiseren. Een AED is het apparaat dat een gecontroleerde elektrische schok toe dient aan het hart om de normale hartfunctie te herstellen bij stilstand van het hart of defibrilatie). Ook werden er 4 oefen-AED’s en oefenpoppen aangeschaft.

En op dinsdag 9 juli 2024 vond de 1e reanimatiecursus plaats. Onder deskundige leiding van instructeur Henk Bos werden de wijkcoördinatoren van de gemeente: Amber, Boaz, Els, Irene, Kees, Mira, Ron en Sander klaargestoomd als Hulpverlener.

In een drie uur durende cursus werd zowel het reanimeren met hand (borstcompressie) en mond (beademen) in combinatie met de oefen-AED geoefend.

Op dinsdag 16 juli 2024 werden de certificaten door Wim Verhaak uitgereikt aan de desbetreffende (aanwezige) wijkcoördinatoren en is Nieuwegein weer een aantal gecertificeerde Basis Life Support hulpverleners rijker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk