Start vaccinatieronde coronaprik

Vanaf vandaag zijn inwoners van regio Utrecht welkom op priklocaties van GGD regio Utrecht. De coronaprik geeft extra bescherming, het coronavirus is er nog steeds is en kan weer opleven. De coronaprik geeft mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden, extra bescherming tegen ziekenhuisopname of overlijden door corona.

Uitnodigingsbrief
Iedereen vanaf 60 jaar ontvangt een brief van het RIVM voor de coronaprik. Bij mensen onder de 90 jaar die vorig jaar een coronaprik hebben gehaald, staat er al een voorstel voor een afspraak in. De anderen worden in de brief uitgenodigd om zelf een afspraak te maken bij de GGD. Dat kan via planjeprik.nl of 0800-7070.

Afspraak maken zonder brief
Volwassenen (18 tot en met 59 jaar) die elk jaar een uitnodiging ontvangen voor de griepprik, kunnen ook de coronaprik halen. Dit geldt ook voor kinderen en volwassenen met een ernstige aandoening, bijvoorbeeld een ernstige afweerstoornis. En voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten. Deze groepen ontvangen geen brief van het RIVM.

Zij kunnen zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of 0800 7070. Dit geldt ook voor volwassenen en kinderen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen.

Adviezen om luchtweginfecties te voorkomen
Sommige mensen kunnen erg ziek worden van een coronavirus, griepvirus of verkoudheidsvirus. Het blijft daarom voor iedereen belangrijk om de adviezen om luchtweginfecties te voorkomen te volgen.

GGD regio Utrecht -priklocaties
Er zijn dit jaar meer priklocaties geopend op kortere reisafstand dan vorig jaar. Tijdens de najaarsronde maken zij gebruik van 18 locaties verspreid over de regio. Er zijn drie vaste locatie die meerdere dagen per week open zijn:

Amersfoort – Oliemolenhof 90
Utrecht – Einsteindreef 91
Zeist – Bergweg 101 C

Bewoners van Zorginstellingen
Voor de bewoners van instellingen wordt de coronaprik aangeboden in de zorginstelling. De coronaprik wordt uitgevoerd door de eigen medische dienst of door de mobiele teams van GGD regio Utrecht.

Niet-mobiel thuiswonenden
Niet-mobiel thuiswonenden kunnen zichzelf, via het landelijk KCC (0800-7070), aanmelden voor een coronaprik aan huis. De mobiele teams van GGD regio Utrecht staan klaar voor deze groep inwoners.

Voor de Zorginstellingen en de NMTW groep staan zij in de regio Utrecht klaar om dagelijks met 7 mobiele teams auto’s op pad te kunnen gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk