Stadspenningen voor wijkagenten Gert van Jaarsveld en Wietse Hamming

Op de drempel van hun welverdiende pensioen, verraste burgemeester Marijke van Beukering de wijkagenten Gert van Jaarsveld en Wietse Hamming met een Stadspenning. Dit gebeurde op maandag 2 september tijdens hun afscheidslunch. Beiden zijn al lange tijd betrokken bij het welzijn en de veiligheid van Nieuwegein. Zij ontvangen de penning vanwege hun bovenmatige en langdurige inzet.

De Stadspenning wordt sinds 2005 als blijk van waardering uitgereikt aan personen die zich hebben ingezet voor de stad en samenleving van Nieuwegein. Burgemeester Marijke van Beukering: “Met de Stadspenning hebben we een mooie traditie in Nieuwegein. Het is extra speciaal dat ik vandaag als verantwoordelijke voor veiligheid twee mannen die zich daar tientallen jaren voor hebben ingezet deze blijk van waardering mag geven. Ik ben blij dat we wijkagenten hebben die zo betrokken zijn bij het welzijn en de veiligheid van onze mensen. Hoewel we ze zeker gaan missen op straat, wensen we ze alle geluk met hun pensioen.”

Gert van Jaarsveld
In 1981 is meneer Van Jaarsveld begonnen bij de gemeentepolitie Nieuwegein. Hij was in deze periode wijkagent van het centrum van Nieuwegein en begeleider van de medewerkers van het project Stadswachten Nieuwegein. Hij wordt binnen de wijken gezien als rots in de branding, betrouwbaar en behulpzaam. Zijn persoonlijke aandacht voor en betrokkenheid bij zijn wijkbewoners en zijn inzet om jongeren uit de criminaliteit te houden of te halen, is bijzonder en meer dan van een wijkagent verwacht mag worden.

Wietse Hamming
Meneer Hamming was vanaf 1993 wijkagent in de wijken Batau Noord en Zuid. In deze periode stond hij voor zijn bewoners, ondernemers en partners. Hij was altijd nauw betrokken bij het welzijn van de Roma-gemeenschap en stond altijd klaar voor de zwakkeren in de samenleving. Ook als dit betekende dat hij overuren moest maken. Zijn onophoudelijke inzet als wijkagent, mentor, adviseur en vriend voor velen, maken dat zijn prestaties ver boven de verwachting van een reguliere wijkagent liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk